Meldingen
Alles wissen

goela djawa ( Palmsuiker)


Berichten: 445
Topic starter
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Heeft er iemand ooit wel eens goela djawa ( Palmsuiker) proberen te laten vergisten?

http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/goela-djawa/

Beantwoorden
9 reacties
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb er zelf geen ervaring mee maar ik weet wel dat het bij enkele bierrecepten voorkomt en dan ook mee vergist wordt. Het is suiker dus je kunt het vergisten.

 

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb even op het internet gekeken wat een kilootje kost.

Dat wordt dan wel een duur drankje om te stoken, tussen de 8,00 á 11,00 Euro per kilo. De meesten verkopen het dan ook per 200 gram.

Dan is de rietsuiker melasse nog een koopje.

Misschien leuk om na een maceratie bij te voegen, maar zeker niet om te stoken.

Beantwoorden
Berichten: 445
Topic starter
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Betweter waarom niet om te stoken als daar een wereld drankje uitkomt misschien wel de moeite waard, en mag wel wat kosten voor mij .

Ik weet dat het te vergisten is en wie weet wat er uit komt , ik zal dit zeker voorlopig nog niet doen maar loop er wel aan te denken voor de toekomst.

Ik kan deze produkten via de zaak inkopen.

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Raymond, misschien kun jij via jouw werkgever deze palmsuiker voor een gunstige prijs inkopen, maar voor mijzelf heb ik het er niet voor over.

Ik heb de beschikking over zoveel zelf gemaakte dranken en zal heel misschien wat van die palmsuiker gebruiken bij het op smaak maken van een bepaalde drank.

Beantwoorden
Berichten: 772
(@johndoe)
Prominent Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ook geen ervaring mee buiten in een aziatisch gerecht.

Wel al gelezen dat men het gebruikt voor te vergisten om te stoken, verwacht geen groot smaakverschil. Rietsuiker, basterdsuiker etc zullen een groter smaak verschil geven.

 

Wat vele denken is dat daar een kokos smaakje aan zit (ik ook tot ik het kocht) dat is dus helaas niet zo

Beantwoorden
Berichten: 1
(@max)
New Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Orginele Thaise Palmsuiker.

Het is ons eindelijk gelukt om zelf de orginele Thaise palmsuiker te importeren. Naast de heerlijke smaak zijn inmiddels de andere voordelen van palmsuiker tov normale suiker ook wel bekend. Alleen de prijs is voor velen toch een showstopper.

Wij halen deze palmsuiker rechstreeks bij de makers in Thailand. Naast de vergunningen, regelen wij ook zelf transport en de import.
Omdat er ook nog eens geen enkele tussenhandelaar bij betrokken is kunnen wij deze palmsuiker aanbieden voor een prijs waar de meeste biologische winkels niet blij van worden.

100 % biologisch en een 100% natuurproduct.

Per kg slechts 5 euro.
Vanaf 10 kg geen verzendkosten.
Indien gewenst is een BTW factuur geen enkel probleem.

Meer informatie via [email protected]

Beantwoorden
Berichten: 357
(@doublebarreltwo)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Heb een vergisting nu aan het klaren ...

Is een mix van brokken en geraffineerde Palm en 2 soorten rietsuiker...

Heb het erg druk deze week,maar zal wel een run door de smartstill van 3,5 liter doen  en zal er verslag van geven in: Topic  Recept (theorie).

vr grt DB.

 

Beantwoorden
Berichten: 445
Topic starter
(@raymond)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Als ik ooit eens zal willen vergisten welke gist raden jullie dan aan?

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Raymond, of het nou palmsuiker is of melasse, maakt volgens mij niet uit.

Ik zou gewoon een rhum turbogist gebruiken, die lost ook de vergistbare suikers op.

Baat het niet, schaadt het niet.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?