iemand een idee wat men met groenten voor drank maken kan ? want vorig jaar de tomaten snaps van Jan die was overheerlijk !
en omdat nu hier al veel fruit en groenten zijn graag wat tips
bij voorbaat dank u
gr erik
die van jan was heerlijk
Ik had de tomaten geperst met de hydropers. Maar je kunt ze ook in een druivenpers stoppen. Als ze goed rijp zijn pers je het sap er zo uit. Ik meen dat ik er wel wat suiker bij heb gedaan omdat er van nature niet heel suiker in zit. Mijn doel was tomatenwijn, die was lekker geworden maar je schijnt er dus enorm van uit je mond te gaan stinken. Daarom de boel maar verstookt met de koperen helm op de T500 boiler. Dat resultaat was geweldig en dat is wat jij vorig jaar gedronken hebt op de bbq 🙂
Paprikawijn schijnt ook erg lekker te zijn. Ik kon echter geen partij parikas vinden. Mischien ooit...
die tomaten da was de max jan en heb nu veel tomaten en paprikas staan
gr erik
Dan zou ik er zeker wat mee gaan proberen Erik. Als je geen pers hebt staan kun je ze ook malen en vergisten. De pulp gaat toch wel naar de bodem.
jan
ik heb zo'n fruitmolen dus da moet ook gaan !!!!
maar spijtig dat de BBQ niet doorgaat ik heb kris al verwittigd en hij heeft alle begrip ervoor hopelijk in de herfst
gr erik
Wortelen,die stoken ze in Roemenie ook,ik heb hem nooit geproefd,in principe kun je alles stoken als er maar suiker in zit.
Erik paprica in zuur inmaken ook lekker,of voor pastasauce daar kunnen ook de tomaten bij.wij maken zo’n 100 kilo in.