Er vroeg mij iemand om recept voor een honing bourbon .
Dit is een standaard solide recept.
Het beste is een beslag maken met verhouding.
36 liter water , 6 kilo mais , 4 kilo gerste mout ,1 kilo roggemout.
De maïs vooraf ook malen en even koken. Temperatuur terug brengen naar 55 graden en de mouten toevoegen.
Na 20 min temperatuur omhoog brengen naar 67 graden . .
Na 1 uur breng je de temperatuur naar 74 graden.
Dit hou je 30 min aan.
Dan roer je zodra de temperatuur onder 45 graden is er 1,5 kilo rauwe honing door heen . En sap van 1 citroen.
Zodra temperatuur gezakt is naar beneden de 27 graden voeg je gist toe.
Dan na vergisting stoken op koperen potstill of Alembiek en hierna ook een 2 e keer stoken met afnemen van voor en naloop. Stook niet te lang door in naloop !
Je zou met bovenstaande hoeveelheid ongeveer 3,2 liter drank hebben .
De opgevangen drank voeg je 600 gram klaver honing toe en alles moet dan rijpen op gebrand eiken vat .
Robbert dank voor het recept is toekomst muziek!!
Dank u voor je info