Ah top.....da's mooie info.
Dank.
Ergens in de (verre) toekomst ga ik het verschil proberen vinden.
ahum...14 uur bij 70gr C. Dat ga ik niet doen.
Ik ga eens op zoek naar hoe lang je moet koken (100 gr.C.), of met al die suiker nog iets hoger.
Suiker Unie Info
Invert suiker:
Per kg vloeibare suiker voegen wij net iets meer dan anderhalve gram citroenzuur toe. De pH die bereikt moet worden is 2.7.
Inversie bij 70 graden Celsius duurt ongeveer 14 uur.
Dat is toch net iets anders als een kwartiertje koken.
Klopt . Maar in een 45 min zet je al een deel om wat al groot verschil maakt in het opstarten van de vergisting daarnaast door niet alles om te zetten krijg je ook niet snelle uitkristalliseren waardoor het eer zwaarder zou wezen in verwerken door het gist
Als je een werkelijk flinke pan aanmaakt en deze goed toedekt met allerlei dekens (isoleren dus) dan blijft de temperatuur zeer lang op temperatuur. Het hoeft dan maar één keer heet worden gestookt. Net als vroeger met de hooikist.
groeten Catnip
Gaaf als er T-shirt met logo etc gemaakt worden! Ik doe mee. Ik hoop in het normale leven dan "per ongeluk" medestokers tegen te komen. Misschien moeten we nog een paar mooie slogans verzinnen - een apart item van maken??
" Gaat er in als eigen stook, komt er uit als Heineken" (niet iemand willen beledigen hoor... kan natuurlijk voor elk merk bier. Ik heb deze uit Ierland: goes in like Guinness, comes out like Heineken)
Home sweet Homebrew
Wij van Stookforum adviseren Stookforum