simpel oud recept voor 2 liter jagers likeur
1 liter alcohol 90 - 95 %
40 gr pepermuntkruid
24 gr kaneel
24 gr rode roos [ roosblad vers ]
8 gr jasmijn
8 gr lavendel
laat de ingredienten 4 a 5 dagen trekken . ( verdun de alcohol i.v.m stoken . )
stook de ingredienten mee [ in korf / kaasdoekje of kruidenbol in ketel ]
voeg 450 ml suiker siroop toe en 550 ml water .
Thenxx "Robbert "
Is deze Jagerslikeur te vergelijken met Jagermeister, of is dit heel iets anders? Van Jagermeister, of iets wat daar dichtbij komt, zou ik best een recept willen hebben zo vlak voor de wintersport.
Dit is Jagers likeur een oud recept uit rond 1800 . en iets anders dan de jeagermeister.
Zeker ook lekker met wintersport maar is niet hetzelfde .
Jeagermeister is een jachtbitter en bevat o.a. gentiaanwortel ,kalmoes wortel , duizendguldenkruid ,jenever bes , kinabast , distelkruid , steranijs , muskaat noot ,pepermunt , curaçaoschil , citroen schil , kruidnagel, gember , kaneel , zoethout , saffraan , koriander en alsum knoppen .
Word eerst getrokken op alcohol daarvan Eén deel gestookt en tweede deel na stook toegevoegd en daarna suiker . De exacte hoeveelheid ( gr) per kruid is eigenrecept alleen bekend aan fabrikant jeagermeister .
maar je kunt er vrij dichtbij komen