Meldingen
Alles wissen

Japanse sierbloesem


de Scheider
Berichten: 79
Topic starter
(@ahelmons)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Heeft iemand een likeur recept van de Japanse sierbloesem. ( lijkt veel op de kersen bloesem). De bomen staan nu volop in bloei en de bloesem zal, zodra er wind en regen komt, uit vallen.
Gr. Ad.

1619609368-image.jpg
Beantwoorden
5 reacties
5 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@ahelmons hoewel de Japanse sierbloemen de bloemen wel eetbaar zijn ( het blad niet) en men er ook wel thee van maakt is het niet een geschikte plant voor likeur van te maken .

De smaak is ronduit bitter en tanig .

Er is een boek over "edible plants " misschien ook wel op Internet te vinden. 

Hierin vind info over bruikbare planten en bloemen

 

Beantwoorden
(@pikketanus)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Prominent Member
Berichten: 818

@robbert zou je geen thee kunnen maken en die na afkoelen als soort siroop behandelen, of gaat ie dan ook bitter?

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 310

@pikketanus er een tinctuur van maken en deze in kleine hoeveelheid bijvoegen bij een ander kruiden mengsel zou wel kunnen . In bijvoorbeeld een kruiden bitter..??. 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@theresa ik zou in geval van een kruidenbitter wel gewoon de bloezem gebruiken maar wel met een contrast smaak Of als contrast bijvoorbeeld bij oranjebloesem of Curaçao schil .

 

Beantwoorden
de Scheider
(@ahelmons)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 79

@robbert, bedankt voor je uitleg. Ik lees, dat het gebruik van de Japanse sierbloesem, mocht iemand het willen uitproberen, niet giftig of gevaarlijk is. Vind ik ook belangrijk voor de lezers op het forum. We kunnen er allemaal, alleen maar wijzer van worden. Gr.Ad.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?