Na alle filmpjes van @robbert ben ik aan het inkopen geslagen. Het is nogal lastig om alle ingrediënten te vinden en bijna onmogelijk om ze bij 1 webshop te kopen waardoor de kosten flink oplopen ivm het verzenden.
Ook de hoeveelheden zijn natuurlijk veel te veel en ik vindt het zonde als alles hier blijft staan en oud wordt.
Daarom de vraag: is er interesse om afgewogen hoeveelheden kruiden te kopen voor de tiny projects van Robbert ?
Ik kan envelopjes vullen met alle kruiden en deze naar jullie sturen tegen kostprijs.
Ik heb nu alles voor de Absinthe, Dropshot, Lemon-Lime en Gin.
Mocht je het een goed idee vinden laat het even weten in de reacties en wil je wat hebben stuur een PB.
Alles is in overleg gegaan met robbert, maar die vindt het alleen maar leuk als iedereen wat aan zijn recepten heeft.
Let op: de citroenen en limoenen stuur in niet mee, die moet je zelf nog halen 😀
Zeker makkelijk voor de workshop
Slim idee!
@Notna @Day , hier de link naar de leuke/leerzame filmpjes https://stookforum.nl/forums/recept/voor-het-gemak-alle-filmpjes-op-een-rij/#post-67263 Ik ben ook maar een novice en heb net Robbert nog even gevraagd of je persé de Alquitara moet gebruiken maar dat is niet het geval.
De link komt uit op het midden van de pagina?? even naar boven scrollen en daar staan ze.
@rumo @kevin @Robbert, ik heb de kruiden afgewogen zoals in de recepten van Robbert dus voor de bereiding en de verse ingrediënten is het verstandig de filmpjes te bekijken. https://stookforum.nl/forums/recept/voor-het-gemak-alle-filmpjes-op-een-rij/
Ik heb ze ook binnen! hilly, bedankt en de eerste liter met limoen en citroen staat al te “trekken”....
Ik heb pas een recept gevonden voor Zwarte Rigabalsem en daar gaan nogal aparte kruiden in, o.a. eikebast en perubalsem. Wel allemaal in kleine hoeveelheden: 1 tot 6 gram. Dat wordt dan aangevuld met infusen van frambozen en bosbessen, dus ik vermoed dat het zowel pittig als fruitig is.
Heb je toevallig of expres een lijst van wat je hebt? Of wou je het beperken tot de recepten van Robbert?
Na 3 a 4 dagen ben ik vanmorgen begonnen met au bain-marie. Na de middag de ketel in en stoken!
nogmaals dank voor de kruiden. Mijn opbrengst was alleen iets minder dan in het filmpje maar dat ligt ongetwijfeld aan mijzelf. Smaak desalniettemin is zeer goed! Al zeg ik het zelf. Ook mijn vrouw vind hem lekker al moet er nog iets water bij want haar keel brand ervan zegt ze......
Vandaag de dropshot gemaakt.. Wat is dat lekker!! al die kruiden geven een heerlijke zachte maar hele volle smaak, aangezien ik (nog) geen alquitara heb is het in het doofpotketeltje au bain marie gestookt. Dit recept is zeker een aanrader.
Hoi Hilly, zoals ik begrijp heb je op het moment de kruiden van Absinthe, Dropshot, Lemon-Lime en Gin. Is dit de tajine Gin, of de eu de vie (type Gin)?
Heb je intussen ook al andere erbij zoals de Froubuurster bv?😁
De Froubuurster bitter is tiny filmpje no. 8 en ben ik wel benieuwd naar 🙂 maar zoals je weet veel kruiden en vind het zelf ook zonde een bulk te moeten nemen die zo groot is of er zo weinig van nodig hebt dat het in kwaliteit achteruit gaat door de tijd. Daarom vind ik het een mooi initiatief dat je hier mee bezig bent!👍
En welke Gin heb je de kruiden voor, vanuit filmpje 2 of van filmpje 12?