Meldingen
Alles wissen

Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept

Pagina 1 / 2

Hilly
Berichten: 129
Registered
Topic starter
(@hilly)
Actief Lid
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Na alle filmpjes van @robbert ben ik aan het inkopen geslagen. Het is nogal lastig om alle ingrediënten te vinden en bijna onmogelijk om ze bij 1 webshop te kopen waardoor de kosten flink oplopen ivm het verzenden. 
Ook de hoeveelheden zijn natuurlijk veel te veel en ik vindt het zonde als alles hier blijft staan en oud wordt.
Daarom de vraag: is er interesse om afgewogen hoeveelheden kruiden te kopen voor de tiny projects van Robbert ?
Ik kan envelopjes vullen met alle kruiden en deze naar jullie sturen tegen kostprijs. 
Ik heb nu alles voor de Absinthe, Dropshot, Lemon-Lime en Gin.
Mocht je het een goed idee vinden laat het even weten in de reacties en wil je wat hebben stuur een PB.
Alles is in overleg gegaan met robbert, maar die vindt het alleen maar leuk als iedereen wat aan zijn recepten heeft.

Let op: de citroenen en limoenen stuur in niet mee, die moet je zelf nog halen 😀 

Beantwoorden
75 reacties
3 Reacties
Notna
Registered
(@notna)
Deelgenomen: 6 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 198

@hilly ik heb iets gemist denk ik Hilly, waar vind ik die filmpjes van Robbert Ik denk dat ik heel blij ga worden van die filmpjes.  En je hebt gelijk jammer dat niet alles bij een webshop te koop is.

Beantwoorden
Day
 Day
Registered
(@day)
Deelgenomen: 5 maanden geleden

Nieuw Lid
Berichten: 2

@hilly 

ik vind het geweldig! ik wil ze allemaal🥰

ik heb echter een gelijk probleem waar vind ik de filmpjes

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1003

@hilly, leuk dat je het met ons wil delen. Dit kan net dat laatste zetje zijn wat nodig is om echte ambachtelijke drankjes te maken.

Ik heb al een bestelling gedaan 👍 

Beantwoorden
Robbie
Berichten: 305
Registered
(@rvdh)
Zeer Actief Lid
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Zeker makkelijk voor de workshop

Beantwoorden
Jank
Berichten: 118
 Jank
Registered
(@poacher)
Actief Lid
Deelgenomen: 7 maanden geleden

 Slim idee!

Beantwoorden
Hilly
Berichten: 129
Registered
Topic starter
(@hilly)
Actief Lid
Deelgenomen: 7 maanden geleden

@Notna @Day , hier de link naar de leuke/leerzame filmpjes https://stookforum.nl/forums/recept/voor-het-gemak-alle-filmpjes-op-een-rij/#post-67263     Ik ben ook maar een novice en heb net Robbert nog even gevraagd of je persé de Alquitara moet gebruiken maar dat is niet het geval.
De link komt uit op het midden van de pagina??  even naar boven scrollen en daar staan ze.

Beantwoorden
2 Reacties
Notna
Registered
(@notna)
Deelgenomen: 6 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 198

@hilly. Super en bedankt Hilly ik ga genieten van de filmpjes van Robbert.

Beantwoorden
Day
 Day
Registered
(@day)
Deelgenomen: 5 maanden geleden

Nieuw Lid
Berichten: 2

@hilly dank je!

Beantwoorden
RuMo
Berichten: 1003
 RuMo
Registered
(@rumo)
Nobel Lid
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ik heb mijn kruiden binnen, en het ruik nu al lekker laat staan als er dadelijk alcohol bij zit 🤗 .

Bedank Hilly

 

Beantwoorden
4 Reacties
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1003

Ik moet nu alleen nog op zoek naar de rest van de recepten 😆 

En dan vooral verhouding gewicht kruiden en alcohol.

Beantwoorden
Kevin
Registered
(@kevin)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Actief Lid
Berichten: 89

@robbert

kun je aangeven voor hoeveel stookwijn de hoeveelheden zijn die je gebruikt? Kunnen we zelf op- of afschalen.

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7415

@kevin Hilly houd volgens mij de verhoudingen aan  van de pakketjes van de tiny alquitara filmpjes .  Dus in de filmpjes  staat bij welk drankje welke kruiden en  de hoeveelheid alcohol .

 

Beantwoorden
Notna
Registered
(@notna)
Deelgenomen: 6 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 198

@rumo ziet er keurig verzorgd uit, goed werk van Hilly.

Beantwoorden
Hilly
Berichten: 129
Registered
Topic starter
(@hilly)
Actief Lid
Deelgenomen: 7 maanden geleden

@rumo @kevin @Robbert,  ik heb de kruiden afgewogen zoals in de recepten van Robbert dus voor de bereiding en de verse ingrediënten is het verstandig de filmpjes te bekijken. https://stookforum.nl/forums/recept/voor-het-gemak-alle-filmpjes-op-een-rij/

Beantwoorden
2 Reacties
Knooier
Registered
(@knooier)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Actief Lid
Berichten: 98

@hilly als ik me niet vergis is dat van Robberts Tiny's steeds met de 1 liter Alquitara, kan men dus zelf omrekenen wat nodig is voor de eigen Alquitara/ketel

Beantwoorden
Hilly
Registered
(@hilly)
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 129

@knooier, let wel op dat niet alle recepten van 1 liter uitgaan! De Absinthe trekt bv in 1250 ml.
Ik weeg alle kruiden nu zoals de recepten in de filmpjes, ik heb op het vraag en aanbod forum de beschikbare kruiden en kan ook andere hoeveelheden opsturen.

Beantwoorden
Jank
Berichten: 118
 Jank
Registered
(@poacher)
Actief Lid
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Ik heb ze ook binnen! hilly, bedankt en de eerste liter met limoen en citroen staat al te “trekken”.... 

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 1873
Registered
(@alchemist)
Nobel Lid
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Hier ook de kruiden binnen, eerste poging zelf tonic maken. Zal zaterdag door een kritische commissie beoordeeld worden.

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1125
Registered
(@kees22)
Nobel Lid
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Ik heb pas een recept gevonden voor Zwarte Rigabalsem en daar gaan nogal aparte kruiden in, o.a. eikebast en perubalsem. Wel allemaal in kleine hoeveelheden: 1 tot 6 gram. Dat wordt dan aangevuld met infusen van frambozen en bosbessen, dus ik vermoed dat het zowel pittig als fruitig is.

Heb je toevallig of expres een lijst van wat je hebt? Of wou je het beperken tot de recepten van Robbert?

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Hilly
Registered
(@hilly)
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 129

@kees22 (nog) niet, Het aanbieden van de kruiden is voortgekomen uit de tiny recepten en de enorme hoeveelheid kruiden die ik ineens had staan en waarschijnlijk niet ga opmaken. Er is echter best wel wat interesse en het kan maar zo dat de voorraad uitgebreid gaat worden, wat ik nu heb staat in een lijstje op het vraag en aanbod forum, wat je nu zoekt heb ik i.i.g niet.  Succes

Beantwoorden
Jank
Berichten: 118
 Jank
Registered
(@poacher)
Actief Lid
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Na 3 a 4 dagen ben ik vanmorgen begonnen met au bain-marie. Na de middag de ketel in en stoken! 
nogmaals dank voor de kruiden. Mijn opbrengst was alleen iets minder dan in het filmpje maar dat ligt ongetwijfeld aan mijzelf. Smaak desalniettemin is zeer goed! Al zeg ik het zelf. Ook mijn vrouw vind hem lekker al moet er nog iets water bij want haar keel brand ervan zegt ze...... 

 

Beantwoorden
7 Reacties
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7415

@de-stroper  top ,👍

Beantwoorden
Hilly
Registered
(@hilly)
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 129

@de-stroper Welke heb je gemaakt?

Beantwoorden
Jank
 Jank
Registered
(@poacher)
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 118

@hilly Ik heb de lemon lime gemaakt! 
Dat ei is niet helemaal goed gegaan trouwens😜 Dus geen helder drankje maar een beetje wit uitgeslagen. Maar wel super lekker!

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7415

@de-stroper wit uitgeslagen komt door etherische oliën . Komt van de citroen en limoen . ( Iets percentage omhoog brengen met wat alcohol haalt de waas weg maar je kunt het ook zo laten . )

Beantwoorden
Jank
 Jank
Registered
(@poacher)
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 118

@robbert Haha, nog meer percentage omhoog? Dan drinkt mijn vrouw hem niet meer...... 😛 Nee, is lekker drankje zo en die waas is iets mysterieus zeg ik dan..... Denk eerder dat ik er nog iets water bij moet doen 😉 Wijn gewend he!

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7415

@de-stroper inderdaad er zijn juist exotische dranken die ook melk wit zijn . Proost

Beantwoorden
Ton
 Ton
Registered
(@ton)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Zeer Actief Lid
Berichten: 385

@de-stroper Geweldig 👍

Beantwoorden
Hilly
Berichten: 129
Registered
Topic starter
(@hilly)
Actief Lid
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Vandaag de dropshot gemaakt..  Wat is dat lekker!!  al die kruiden geven een heerlijke zachte maar hele volle smaak, aangezien ik (nog) geen alquitara heb is het in het doofpotketeltje au bain marie gestookt. Dit recept is zeker een aanrader.

Beantwoorden
5 Reacties
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7415

@hilly als je het een paar maanden laat rijpen worden smaken nog voller en ronder .

( En als je bij verkoudheid een glaasje neemt krijg je snel meer lucht . ,) 

Beantwoorden
Hilly
Registered
(@hilly)
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 129

@robbert, het heeft een (lekkere) licht scherpe/pittige smaak, is dat de steranijs?

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7415

@hilly de salmiak denk ik eerder

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1003

@hilly, mijn kleinste ketel is gemaakt van een 6 liter snelkookpan, maar ik ga denk ik maar eens sparen voor een alquitara.

Beantwoorden
Hilly
Registered
(@hilly)
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 129

@rumo op de foto hieronder zie je mijn doofpot keteltje, €10,- op marktplaats en een beetje soldeertin, Ik heb hem gisteren wel opnieuw gesoldeerd omdat ik erachter kwam dat je de loodvrije variant moet gebruiken 😖, de helm brug en koeler zijn van mijn alambiek, Ik stook hem au bain marie en hij blijft dan heel mooi net onder de 80 graden, ik heb geen vergelijkings materiaal maar ben zelf erg tevreden. En die Alquitara die komt hier ook wel een keer!

Beantwoorden
Hilly
Berichten: 129
Registered
Topic starter
(@hilly)
Actief Lid
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Je moet wel heel veel geduld hebben met dat stoken 😀 

Beantwoorden
1 Beantwoorden
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1003

@hilly, Proost 😛

Beantwoorden
RuMo
Berichten: 1003
 RuMo
Registered
(@rumo)
Nobel Lid
Deelgenomen: 4 jaar geleden

En weer een prima levering van Hilly, 4 maal de dropshot. Wat is dat spul lekker(misschien iets te veel zout) als dat zo door gaat bestel ik dadelijk de kruiden om 10 liter  in 1 keer te maken 😀 

 

Beantwoorden
4 Reacties
Hilly
Registered
(@hilly)
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 129

@rumo 👍     Elk recept kan wat persoonlijke aanpassing gebruiken, ik doe zelf bv iets minder lavendel en als je wat minder zout wil zal je de Salmiak wat kunnen verminderen. Volgende keer doe ik een kruidnagel extra voor wat meer scherpte.

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1003

@hilly, ja als je het maar vaak genoeg maak ga je vanzelf leren hoe je het moet aanpassen naar eigen smaak. De salmiak en het zout gaat natuurlijk goed samen want Hollandse zoute drop komt ook niet zomaar uit de lucht vallen. Maar dit recept is misschien wel een paar honderd jaar oud, en toen maakte men zich nog niet zo druk over hoeveel zout je binnen kreeg. De kruidnagel toevoeging neem ik ook mee.

Beantwoorden
Hilly
Registered
(@hilly)
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 129

@rumo  als je een keer iets meer van een kruid wil moet je het even laten weten want dan pas ik dat aan.

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7415

@rumo. Klopt het recept in filmpje is inderdaad paar honderd jaar oud .

Het zout aandeel kun je iets verminderen .

maar !!  je kunt ook het contrast veranderen door meer citroen Melisse toe te voegen of  iets af te wijken en paar druppels limoensap toe te voegen . Zo zal het zout iets minder "zout "smaken 

Beantwoorden
Pikketanus
Berichten: 561
Registered
(@pikketanus)
Respectabel Lid
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Hoi Hilly, zoals ik begrijp heb je op het moment de kruiden van Absinthe, Dropshot, Lemon-Lime en Gin. Is dit de tajine Gin, of de eu de vie (type Gin)?

Heb je intussen ook al andere erbij zoals de Froubuurster bv?😁

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Hilly
Registered
(@hilly)
Deelgenomen: 7 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 129

@pikketanus klopt, ik heb voor al bovenstaande de kruiden. De froubuurster moet ik even opzoeken ( nog nooit van gehoord ),

Beantwoorden
Pikketanus
Berichten: 561
Registered
(@pikketanus)
Respectabel Lid
Deelgenomen: 2 jaar geleden

De Froubuurster bitter is tiny filmpje no. 8 en ben ik wel benieuwd naar 🙂 maar zoals je weet veel kruiden en vind het zelf ook zonde een bulk te moeten nemen die zo groot is of er zo weinig van nodig hebt dat het in kwaliteit achteruit gaat door de tijd. Daarom vind ik het een mooi initiatief dat je hier mee bezig bent!👍

En welke Gin heb je de kruiden voor, vanuit filmpje 2 of van filmpje 12?

Beantwoorden
1 Beantwoorden
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1003

@pikketanus, ik kan het je echt aanraden, Hilly verpak het netjes in kleine zakjes met de naam er op(leer je gelijk wat wat is). Op dit moment staat de Absint te trekken zodat ik volgende week kan stoken.

Beantwoorden
Pagina 1 / 2
Deel:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?