Meldingen
Alles wissen

Katja apekop infusion (dropsmaak/dropshot)


Berichten: 2
Topic starter
(@blackbaron)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

hoi hoi ikke ben nieuw hier en al best goed in het maken van stookwijn 6 flessen van 1 liter per keer draaien met een percentage van 69 tot 42 procent maar mijn goede vraag was of iemand weet hoe je een apekop infusion spirrit maakte laat met het weten en ik zal ook uploaden wat het resultaat is alvast bedankt voor de genen die mij hiermee op weg helpen keep on destilling hoby

Beantwoorden
5 reacties
Robbert
Berichten: 9926
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Je wil een katja drop smaak aan alcohol geven ?

Beantwoorden
Berichten: 818
(@pikketanus)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Heb wel boerenjongens gemaakt die ik erg associeer met die apenkoppen snoepjes... deze maak en nuttig ik graag. Blanke brandewijn van blauwe druif, suiker (waarvan een deel of alles licht bruine bastaard), druif ingedroogd of rozijnen (rozijn spoelen voor gebruik), kaneelstokje (geen poeder want dit kleeft). Kaneel haal je er ergens uit, na maand of 3. Laat een halfjaar staan en ruikt en smaakt naar apenkoppen. Je kunt het filteren als likeur of zoals de opatjes (no offence) net als advocaat met een lepeltje er bij opsmikkelen. Heerlijk en simpel, enkel geduld nodig. De beste potjes zijn de gene die je een jaar of nog later terug vindt. Heb er wel al aan zitten denken om ordinaire likeurtjes te maken dmv apenkoppen op sterkte, maar ook banaantjes lijkt me erg lekker?

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Er staat ook een dropshot recept op de site, dat recept zou je als leidraad kunnen gebruiken ?

Beantwoorden
Berichten: 2
Topic starter
(@blackbaron)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

correct heb wel reeds gelezen dat je met dropshot en pisang dat ook kan doen maar ik wil jet proberen met stookwijn

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9926
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Meestal zal men gewoon de drop oplossen in warmwater en honing of suiker en daar alcohol aan toevoegen .
Maar je kunt ook de drop oplossen in de stookwijn .
laat de drop in de stookwijn in een afgesloten container trekken op 55 graden .
(6- 12 uren )
Wanneer dit klaar is kun je het overhalen .
na overhalen percoleer je het destillaat nogmaals over de drop .

hierna kun je eventueel naar smaak caramel suiker van rietsuiker !!!!! Naar smaak toevoegen. .

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?