Meldingen
Alles wissen

kersen vergisten vraag!

Pagina 7 / 7

Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ahhh, ik ben niet zo'n fruit man, Apple ken ik helaas niet goed genoeg om je te helpen.

Beantwoorden
Berichten: 4146
(@lummel)
Famed Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Daar heb ik niet aan gedacht. Had je dat niet eerder kunnen zeggen want dat had ik inderdaad moeten doen. Nu weten we eigenlijk nog niks.

Hoewel toch wel, de smaak van kersen zat in de pulp. Maar niet goed uit de bus gekomen met stoken. Er zat gewoon te weinig alcohol in. Maar wat eruit is gekomen heeft de geur en smaak wel. Maar ondrinkbaar die moet nog een keer over. Maar dan zorgvuldig met voldoende alcohol in de ketel.

Dus weg is het niet.  0,4 liter a 85 % geruild tegen een zakje gist van 6,00 is toch een goede deal. Straks is tie geweldig na overhalen. 

 

 

 

 

Beantwoorden
Berichten: 18
Topic starter
(@kroon)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik ook nie....

Beantwoorden
Berichten: 18
Topic starter
(@kroon)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

word vervolgd?

Beantwoorden
Berichten: 18
Topic starter
(@kroon)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Om in te haken op weinig smaak. Kun je dit achteraf nog corrigeren door wat suiker of kersensap ofzo toe te voegen. Ik heb dit probleem bijv met mijn mede ook. Had een gist gebruikt met nagenoeg geen restsuikers. Maar daardoor proef ik het zachte van de honing ook niet echt meer. Volgende keer een andere gist met wat restsuikers. En deze ga ik maar op smaak brengen door weer wat honing toe te voegen denk ik. Of is dat tevergeefs

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Kroon die kersen met dat schimmel plekje gewoon mee stoken doe ik met de druiven ook  gooi hele trossen er zo in,dat is geen probleem de handen krijg je met wat azijn schoon.en als mixer pak je een stuk rond staal zaagt die 8 cm in en buig bijde zijde naar buiten dan heb je een ideale mixer,of een strip op de kop lassen.ik gebruik die bij de druiven.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Je kunt altijd wat suiker of sap toe voegen,of zet van te voren een paar kilo op alc.met suiker na die gefilterd te hebben er bij doen en mede gewoon wat honing er na bij doen,die lost op in de drank.

Beantwoorden
Berichten: 18
Topic starter
(@kroon)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Oké thnx voor de top antwoorden. Hier heb ik wat aan. Lang leve stookforum✌️

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Net 215 kg afgekeurde kersen gekregen,voor niets.?dus weer werk aan de winkel dag vacantie?

Hoe ik die verwerk lees je op mijn topic.
https://www.stookforum.nl/thread/topic-2000-chrisv-moonshine/

 

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

@lummel, hoe gaat het met jouw kersen? Ik had er niets meer over gehoord. Blijft het wijn of gaat het de ketel in?

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Lijkt mij wel lekker,wat wijn bewaren en daar gestookte bij te doen tot 35%.en mischien aanzoeten,ik zal dat met een beetje proberen.

Beantwoorden
Berichten: 24
(@steephmeister)
Eminent Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Met beschadigde of gekneusde vruchten wel even opletten dat het fruit nog "gezond" is. Dus dat het niet is gaan schimmelen of iets dergelijks.

Ik zou ongeveer het volgende doen:

  1. Ontstelen (minder methanol) en ontpitten
    1. Als je niet ontpit kun je ook je Maiche zeven na de vergisting. Zorg i.i.g dat je de pitten niet meestookt ter voorkoming van blauwzuurglycosiden
  2. Vruchten pletten (indien met pit, rustig pletten zodat de pit niet stuk gaat).
  3. In het gistvat. Eventueel wat water toevoegen zodat het geheel niet droogstaat. 
  4. Eventueel Pectinase toevoegen en 24 uur laten staan. Kersen schijnen niet heel veel pectine te bevatten dus zal niet erg veel rendement opleveren. 
  5. PH corrigeren richting 2,8 en 3,5 (3.5 is ideaal; wel gisting, geen / weinig bacteriën). Daarna gist toevoegen, Fruitgist
  6. Wanneer het klaar is met gisten uitstoken (zonder pit). 
  7. 2 keer uitstoken (ruw en fijnstook) bij fijnstook voor- midden en naloop scheiden.

 

Beantwoorden
Berichten: 77
(@houthakkertje)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Wij hebben de kersen ligt gekookt. Er kwamen allemaal kleine witte wormpjes vrij.  Hebben jullie dit ook, en wat doen jullie eraan?

Ik heb de kersen vers geplukt van de boom en gelijk verwerkt. 

Beantwoorden
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@houthakkertje met zeef afscheppen 

 

Beantwoorden
(@pulle)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 289

@houthakkertje gratis eiwitten.

Beantwoorden
Berichten: 158
(@chriswisky)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Ik heb wel eens 400kg kersen gestookt als ze goed zoet zijn geen suiker,ik heb er gewone natte bakkersgist bij gegooit,ik heb ze ook niet gekookt trouwens had ook niet zo'n grote soepketel gewoon in het vat event kapot maken met een mixer ik gebruik er een stuk betonijzer voor wat ik 5 cm omgezaagd heb en uit elkaar getrokken zo heb ik een mooie mixer voor op de boormachine,de pitten zakken naar de bodem dus je rookt er maar een paar mee.beetje voorloop weg event de ketel open laten zo dat de eerste stoom er uit komt,en dan proost.ik heb appels druiven kersen lichees peren maïs pruimen abrikozen en weet niet wat alles.ik maak ongeveer 200 a 250ltr drank per jr.nu whisky en van druiven brandewijn,iedereen mijn drank beter dan wat ze in de winkel kopen ik ben 70 en stook nog tot ik 115 ben en met plezier staat nu 150ltr te vergisten met maïs die gaan zaterdag de ketel in ik gebruik een ketel van 100ltr 

Beantwoorden
Pagina 7 / 7
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?