Wellicht een domme vraag, maar kon het niet direct op internet vinden.
Granen kun je eesten door ze te laten kiemen. Hierbij worden enzymen gevormd die helpen de zetmeel om te zetten, zodat de plant kan groeien. Ik vroeg me af of dit bij een aardappel hetzelfde was.
Ik werd getriggerd omdat ik weer eens een oude aardappel vond die al een heel eind aan het groeien was....
Net als als ongemoute granen worden aardappels wel gekookt, dit wordt dan verstijfselen genoemd. Dit is wel het minst wat je met de aardappels moet doen.
Zoals gezegd: je bedoelt ws brouwen: het zetmeel met enzymen omzetten naar suikers.
Ik zou zeggen: probeer het.
En doe dan verslag.
Hier ben ik ook wel benieuwd na. Ik werk op een aardappel-verwerking bedrijf, dus aan aardappelen geen gebrek. Ik kan ze zelfs in blokjes snijden van 6mm tot 24 mm.
Misschien als je er mout aan toevoegt voor de enzymen?
Ik heb trouwens nog wel een fles met alfa amylase, maar volgens mij heb je zowel de bèta als de alfa nodig toch?