Ik kan nergens een eenduidig antwoord vinden op de volgende vraag.
Als ik mijn likeuren met suikersiroop wil verdunnen moet ik dan het water (zonder suiker) of de siroop (water + suiker) als volume nemen in mijn berekening om het eindpercentage alchohol te bepalen?
1 liter water = 1 liter
1 liter water + 1 kg suiker = +- 1,625 liter
Mijn gevoel zegt dat ik het totaal volume moet gebruiken maar de likeuren blijven “sterk”. Of heeft de opgeloste suiker geen invloed op het verdunnen van alchohol?
Allemaal bedankt voor het heldere antwoord! Ik ben geholpen.
Maakt het nog uit welke suiker je gebruikt?
ik heb nu een halve liter 70% staan met 400 gram aardbeien, scheutje citroensap en beetje citroenschil, vanillepeul en schijfje gember.
ik wil dit over een week gaan aanlengen met suikersiroop en bedacht me dat rietsuiker misschien wel lekker zou zijn. Maar ik lees nergens iets over andere suikers als kristal..