Meldingen
Alles wissen

Maischen met Mais Siroop?


Stumphole
Berichten: 49
Topic starter
(@stumphole)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Vorig jaar kwam ik bij de plaatselijke toko mais siroop (zie foto 1) tegen. Omdat het, in dat kleine volgepropte winkeltje, moeilijk was om afstand te houden en de verkoopster ook moeite had om het etiket voor mij te vertalen, heb ik het maar laten staan.

Maar omdat ik het wel gehad heb, met die maisvlokken en de zoektocht naar een goede suikermaiskorrel me telkens naar kippenvoer leidt, vraag ik me af of er mede whisky/bourbon makers hier ervaring mee hebben.

Er is zelfs een MaisMoutStroop….

1609598355-Corn_Syrup.jpg
Beantwoorden
9 reacties
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Mais siroop is wel te vergisten maar brengt weinig karakter nog mee .

Er zijn diverse ambachtelijke graanmolens in Nederland .

Daar kun je gebroken of grof gemalen mais bestellen .

Dan heb je een kwalitatief goed product , beter te verwerken en je merkt het zeker in het eindproduct .

Kippen mais kun je beter alleen voor kippen gebruiken .

 

 

 

Beantwoorden
Berichten: 570
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Wij hebben deze in de buurt: 

https://webwinkel.graanenzo.nl/product/maismeel/

echt vlokken heb ik nog niet gevonden,

 

ik zit al een tijdje naar een mais recept te zoeken, ben benieuwd. 

Beantwoorden
3 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@kapisjon wat wil  je maken met mais ? Brandewijn , bourbon, irish whiskey , mais wijn ? 

 

In topic " mais verwerken " vind je ook een met wat foto's geïllustreerd simpele manier van bourbon maken .

Beantwoorden
(@kapisjon)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 570

@robbert ik dacht inderdaad eens aan een bourbon.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@kapisjon dan kun je in principe zoiets als in dat topic staat vorlgen . voordeel is van bourbon je kunt ook na maïschen op het graan vergiste en ook gewoon alles on ketel meenemen om voor het Stoken .

Als je een goed ingerichte ketel hebt is dat geen probleem .

Beantwoorden
Berichten: 1832
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Ik heb op meerdere Amerikaanse You Poep filmpjes gezien dat ze mais suiker gebruikte. Iemand deze suiker hier wel eens gezien?

Beantwoorden
Stumphole
Berichten: 49
Topic starter
(@stumphole)
Trusted Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Ik begrijp dat men doorgaans vasthoud aan de aloude traditionele werkwijzen. Dat zijn tenslotte de bewezen recepten. Maar is er dan niemand die dit wel eens geprobeerd heeft?

Als deze glucose siroop, verkregen uit maiszetmeel, nu eens in de buurt komt van de glucose die je met een traditionele maisch methode zelf uit het mais zetmeel moet halen. Zou dit dan niet alleen maar voordelen opleveren? Zoals een verkorte maisch tijd? Makkelijker zeven en spoelen? Achteraf met de mais siroop aanvullen tot het door jou gewenste SG? Veel minder afval? En dan is het ook nog eens véél goedkoper….

En wat te denken van MaisMoutStroop?

1609676918-MaisMoutStroop.jpg
Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@stumphole de siroop is verkregen uit mais zetmeel is gereinigt gefilterd en behandeld zodat het langer houdbaar is .dat zou kunnen door verwarming of door toevoeging .

Het is zeker wel bruikbaar maar het is een product waarbij dus groot antal stoffen ontbreken die smaakvorming geven.

Wil niet zeggen dat je iets slechts zou krijgen maar het zal zeker arm zijn in smaak .

 

Beantwoorden
Berichten: 106
 eneR
(@ener)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Geplaatst door: @stumphole

En wat te denken van MaisMoutStroop?

Goed om gist op te kweken, te vermenigvuldigen als giststarter.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?