Vorig jaar kwam ik bij de plaatselijke toko mais siroop (zie foto 1) tegen. Omdat het, in dat kleine volgepropte winkeltje, moeilijk was om afstand te houden en de verkoopster ook moeite had om het etiket voor mij te vertalen, heb ik het maar laten staan.
Maar omdat ik het wel gehad heb, met die maisvlokken en de zoektocht naar een goede suikermaiskorrel me telkens naar kippenvoer leidt, vraag ik me af of er mede whisky/bourbon makers hier ervaring mee hebben.
Er is zelfs een MaisMoutStroop….
Mais siroop is wel te vergisten maar brengt weinig karakter nog mee .
Er zijn diverse ambachtelijke graanmolens in Nederland .
Daar kun je gebroken of grof gemalen mais bestellen .
Dan heb je een kwalitatief goed product , beter te verwerken en je merkt het zeker in het eindproduct .
Kippen mais kun je beter alleen voor kippen gebruiken .
Wij hebben deze in de buurt:
https://webwinkel.graanenzo.nl/product/maismeel/
echt vlokken heb ik nog niet gevonden,
ik zit al een tijdje naar een mais recept te zoeken, ben benieuwd.
Ik heb op meerdere Amerikaanse You Poep filmpjes gezien dat ze mais suiker gebruikte. Iemand deze suiker hier wel eens gezien?
Ik begrijp dat men doorgaans vasthoud aan de aloude traditionele werkwijzen. Dat zijn tenslotte de bewezen recepten. Maar is er dan niemand die dit wel eens geprobeerd heeft?
Als deze glucose siroop, verkregen uit maiszetmeel, nu eens in de buurt komt van de glucose die je met een traditionele maisch methode zelf uit het mais zetmeel moet halen. Zou dit dan niet alleen maar voordelen opleveren? Zoals een verkorte maisch tijd? Makkelijker zeven en spoelen? Achteraf met de mais siroop aanvullen tot het door jou gewenste SG? Veel minder afval? En dan is het ook nog eens véél goedkoper….
En wat te denken van MaisMoutStroop?
En wat te denken van MaisMoutStroop?
Goed om gist op te kweken, te vermenigvuldigen als giststarter.