Hallo allemaal,
Ik heb inmiddels wat verschillende dranken gestookt en de meeste zijn gelukt en ook een paar mislukt, dit omdat ik het verkeerde gist had gebruikt, of te laat of juist te vroeg ben gaan stoken.
Ik wil nu een mash gaan maken van cranberry's en sinaasappel. +/- van beide 10 kilo. Dit goed laten koken zodat de suikers lekker uit het fruit komen.
Ik weet alleen niet goed welke gist ik hiervoor kan gebruiken, welke wordt aangeraden?
En is het verstandig om nog extra suiker toe te voegen, of juist niet?
Groet Thijs
Vraagje vooraf, welke cranberries ga je gebruiken, verse of gedroogde?
- Gedroogde cranberries hebben 64,6 gram per 100 gram aan suiker
- Verse cranberries hebben 3,4 gram per 100 gram aan suiker
- Sinaasappels hebben 7,7 gram per 100 gram aan suiker
Aldus het diabetesfonds.
Dat betekend dat je met verse cranberries en sinaasappels maximumaal op een 3,5 a 4% alcohol gaat uitkomen... suiker toevoegen kan maar dat geeft, aldus mijn mening, een scherpere hollere drank.
Let ook op de p.H. waarde bij het gebruik van zoveel sinaasappels, afhankelijk van de gistsoort wil je rond de 3 a 4 zitten. Gistsoort kunnen fruitstokers beter beantwoorden dan ikzelf.