Misschien heb ik er overheen gelezen maar ik kan hier nog geen recept vinden voor het maken van Hierbas.
Heeft iemand een recept hiervoor?
Hierbas Recept
Gezien mijn voornaam "Bas" moest ik wel reageren 😆
Ingrediënten:
-
De basis: Anijslikeur (“Anis Licor”):
- Je kunt anijslikeur kopen bij de drankenhandel of natuurlijk zelf stoken zie recept wodka op deze site, en deze te mengen met anijszaad en venkelzaad (hoeveelheid smaak afhankelijk experimenteer zou ik zeggen) laat dit een maand rusten op kamertemperatuur en voeg daarna water en suiker toe (4 delen wodka, 1 deel water, 1 deel suiker) er zijn twee soorten met en minder suiker toevoeging, beschreven is de zoete variant.
-
Kruiden:
- De kruiden die je toevoegt aan de basis (anijslikeur) bepalen de smaak van je hierbas.
- kruiden toevoegen:
- Citroenschil en sinaasappelschil (gebruik een dunschiller en alleen de schilletjes, niet de vrucht zelf).
- Lavendel (maximaal 2 à 3 takjes).
- Oranjebloesemblaadjes (van de sinaasboom, 1 à 2 blaadjes).
Bereidingswijze:
- Meng de kruiden met de anijslikeur.
- Laat het geheel enkele dagen tot een week trekken.
- Zeef de hierbas en giet het in een fles.
- Serveer puur in kleine glaasjes als digestief, met een ijsklontje of in de mix met tonic en een scheutje limoensap.