Meldingen
Alles wissen

Recept Kruskovac?


Berichten: 5
Topic starter
(@ad-rem)
Active Member
Deelgenomen: 4 maanden geleden

Beste stokers, wie kan mij helpen aan een recept voor Kruskovac?

gr. Ad

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
2 reacties
Bazz
Berichten: 121
 Bazz
(@bazz)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Kruskovac

Kruskovac is een Kroatische likeur die gemaakt wordt van peren en suiker. Hier is een recept voor het maken van Kruskovac:Ingrediënten:
2 kg peren
1 kg suiker
1 liter alcohol (95%)
1 liter water
Schil van 1 citroen
5 kruidnagels
1 kaneelstokje

Instructies:

Was de peren en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een grote pot of fles.
Voeg de suiker toe en meng goed.
Voeg de alcohol toe en meng opnieuw.
Voeg het water toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg de schil van de citroen, kruidnagels en het kaneelstokje toe en meng opnieuw.
Sluit de pot of fles goed af en bewaar op een koele en donkere plaats.
Laat het mengsel ongeveer 40 dagen rusten en schud de pot of fles af en toe om de ingrediënten goed te mengen.
Na 40 dagen is de Kruskovac klaar om te drinken! Zeef de likeur door een fijne zeef en bewaar in een schone fles of pot.

Beantwoorden
Bazz
Berichten: 121
 Bazz
(@bazz)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Nog wat gedetailleerdere instructies

Instructies:

  1. Was de peren en snijd ze in stukjes. Doe de perenstukjes in een grote pot en voeg 1,5 liter water toe.

  2. Breng het water met de peren aan de kook en laat het ongeveer 30 minuten zachtjes koken tot de peren zacht zijn.

  3. Giet het perenwater door een zeef om de peren te verwijderen en vang het perenwater op in een andere pot.

  4. Voeg de suiker toe aan het perenwater en roer tot de suiker is opgelost.

  5. Voeg het vanillestokje en kaneelstokje toe aan het perenwater en laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen.

  6. Laat het perenwater afkoelen tot kamertemperatuur.

  7. Voeg het flesje alcohol toe aan het perenwater en roer goed door.

  8. Giet de Kruskovac in flessen en bewaar op een koele, donkere plaats.

  9. Laat de Kruskovac een paar weken rijpen voordat je het drinkt voor een betere smaak.

Beantwoorden
Deel:

©2023 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?