Meldingen
Alles wissen

Robbert's Tiny Projects

Pagina 25 / 29

Berichten: 113
(@knooier)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Zou een enorme verrijking zijn voor mijn 10 liter keteltje denk ik. Kan ik nu ook geen kruiden in kwijt. Zoonlief maar eens lief aan kijken. Heb je de deksel van de pot gelaten zoals hij is of er een koperen plaatje in gedaan?

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Aan twee kanten een paatje voor de stevigheid.

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Aan de binnenkant een kleiner plaatje zodat de pakking van de deksel benut wordt en voor de veiligheid een beugeltje er omheen.

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Het grote voordeel van mijn systeem is dat je snel kan veranderen, het staat al te rijpen op Frans eik terwijl de naloopt nog draait.?

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
(@troet)
Reputable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Beantwoorden
Berichten: 818
(@pikketanus)
Prominent Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Thanks mannen?
Idd soms moet je uit noodzaak roeien met de riemen die je hebt, of aanpassen naar smaak, dat is natuurlijk persoonlijke voorkeur? rijpe vijgen bv wachten nou eenmaal niet tot je bestelling met kruiden aangekomen is...
Idd Paolo, het creëren van eigen smaken, en iets unieks dat niet zo in de winkel ligt vind ik ook het mooie van stoken,
Proost!

Beantwoorden
Berichten: 106
 eneR
(@ener)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Likeur 43 is vrij makkelijk te maken . Ik heb het recept van Liquor Mirabilis. Dat is de de oorspronkelijke likeur .waar van is afgeleid .

 

Robbert, heb deze gezocht bij recepten maar zie hem niet. Kan je deze eens plaatsen?

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Vandaag voorbereiding gedaan voor toekomstige tiny projects . 

1613337784-IMG_20210214_125656368_copy_2000x1500.jpg
Beantwoorden
10 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

Klaar en onder gist .  Nu 21 dagen .

 

Intussen bedenken welke tiny als eerste komen zal .

1613339917-IMG_20210214_200106312_copy_2000x1500.jpg
Beantwoorden
 Ton
(@ton)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 385

@robbert we wachten het geduldig af wat de tint weer gaat worden.

Beantwoorden
 Ton
(@ton)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 385

Uhhh tiny haha 🤣 goedemorgen eerst maar is koffie

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@ton ,  de alquitara  is de ideale ketel  voor een ouzo of een bombay gin te stoken . 

Maar ook de oude melisse likeur en misschien wel nootmuskaat likeur .

De Afrikaanse "Van der Hum" is misschien wel een lekker drank maar misschien wat te lastig voor de meeste in voorbereiding .

Dus er zijn nog verschillende mogelijke dranken te bedenken .

 

Beantwoorden
 Ton
(@ton)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 385

@robbert hier maar rap aan de gang dan om de kleine ketel als eerste klaar te krijgen om alvast wat te kunnen maken 👍

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@ton je heb nog tijd . Alles staat nog te gisten dus je heb tijd . 

( Ik kwam de maraschino nog in receptenboek tegen misschien ook leuk .)

Beantwoorden
 Ton
(@ton)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 385

@robbert ja lijkt mij ook leuk😄

Beantwoorden
Jank
 Jank
(@poacher)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 116

@robbert welke stookwijn heb je nu gemaakt? Ik neem aan dat je dit met een grote ketel eerst als ruwstook doet en daarna met kleine hoveelheden spirits door de alquitara? Moet er nu bij zijn haha!

 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@de-stroper Er staat nu 52 liter graan /mout te vergisten . En er is een jerrycan van 10 liter  rauwe muscaat wijn onderweg die voor mij is besteld .

 

Beantwoorden
 Ton
(@ton)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 385

@robbert het is de meester aan de ketel he, beetje toveren en koken tegelijk👍

Beantwoorden
Brûs-stokertje
Berichten: 74
(@brusstokertje)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Wat leuk om te zien. Zeker voor een redelijke beginneling als mij is dit heel waardevol. Ga er maar mee door, zou ik zeggen. 

Beantwoorden
Berichten: 113
(@knooier)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Super. Wacht weer vol spanning af.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wegens sofware en apparatuur problemen heeft het even geduurt maar hier is een proef versie van een nieuwe tiny project .

een simpel te maken abrikozen likeur .

Beantwoorden
6 Reacties
Stefan
(@stefanjo)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 220

@robbert wat een verademing deze filmpjes!! 

Beantwoorden
(@alquitara)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Active Member
Berichten: 10

@robbert Weer erg leerzaam. Bedankt!!!!

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1833

@robbert wat schat jij wat het alcohol percentage van dit drankje is, want ik heb gemerkt dat als je het distillaat, de apart gehouden drank en de siroop bij elkaar doe het moeilijke te bepalen is wat de eind sterkte van je drankje is.

Top filmpje overigens weer 👍.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@rumo ik ben begonnen met 1 liter alcohol van 48 % . Ik ben in voorloop naloop en wat in ketel achter is gebleven ongeveer 150ml kwijt geraakt . Ik heb na destilatie met siroop en water weer aangevult tot 1 liter dan kom je op percentage van 40 a 41 %

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 307

@robbert , ik weet dat je tegen gebruik bent van eindproducten uit de winkel vanwege het onbekende wat erin zit en waar het van dan komt maar wat gebruik je nu voor Port of is het een Port die voor stookwijn is gemaakt ?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@theresa de port is een vrij hoog alcohol port gemaakt door iemand die ik ken waarvan ik weet wat hij gebruikt en hoe hij het maakt .

De port is zowel geschikt voor gewoon gebruik maar ook zeer goed voor gebruik al stookwijn .

Deze geeft een mooi zacht en schoon alcohol geschikt voor basis van fruit likeuren .

Inderdaad pas altijd op met port dat het geen sulfiet bom is als je die gaat gebruiken.

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

@robbert heel mooi leerzaam filmpje weer! ik probeer hem bij het overzicht van alle Tiny Projects te zetten maar een of andere reden lukt het aanpassen van het bestaande topic niet ik probeer het morgen op de zaak nog even!

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Het overzicht met alle Tiny's is ook bijgewerkt Robbert!

Beantwoorden
maasjoerts
Berichten: 75
(@maasjoerts)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Robbert bedankt voor weer een prachtig en leerzaam filmpje, ik geniet hiervan.

alle recepten staan op mijn bucketlist.

Beantwoorden
11 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@maasjoerts komen binnenkort nog paar bij . 

Er waren meerdere al gemaakt maar kon ze niet meer monteren .  Maar het werkt weer dus als alles goed gaat komt er snel weer een .

Beantwoorden
marcel1966
(@marcel1966)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 158

@robbert

Ik kijk uit naar meer van deze prachtige en vooral leerzame filmpjes.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@marcel1966 je kunt binnen kort zelf helpen bij volgende tiny Marcel

Kan nog mooi voor jou vakantie

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

P.s. de rum moet er ook door

Beantwoorden
Stefan
(@stefanjo)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 220

@robbert komt daar ook een filmpje van

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@stefanjo bedoel je van de Rum ? 

Daarvan staan al wat foto's in topic " ouderwets light body rum maken " . 

Ik weet niet of de stook zelf verder interessant genoeg is om dat nog te filmen.

Beantwoorden
Stefan
(@stefanjo)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 220

@robbert ja die bedoelde ik. Een toevoeging op het fotoverslag zou ook mooi zijn.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@stefanjo ik zal erover nadenken . . 

Beantwoorden
marcel1966
(@marcel1966)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 158

@robbert

Zou geweldig zijn, liever vandaag dan morgen. 🙂

Kijk uit naar onze ontmoeting.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@marcel1966 we appen even later vandaag voor afspraak te maken .

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 307

@marcel1966 boffert ! dus u krijgt een privé workshop . 😀

Beantwoorden
Berichten: 1833
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Als we verzoekjes mogen in dienen dan zou ik een recept van een drankje gelijk aan Malibu willen indienen. Ik ben al opzoek geweest naar de kokos smaak maar dat val niet mee er zijn zoveel verschilleden soorten kokos.

Beantwoorden
3 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@rumo Eigenlijk is het niet een raar ideen om eens iets met kokos te maken zomer voor de deur dan zijn dat wel gewilde drankjes .

En uiteindelijk ben ik ook met een Lightbody rum nog bezig . 

En Malibu is op basis van een light body.

 

 

 

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1833

@robbert. Ja dat was ook mijn idee. En ik heb nu nog wat rum over en voor dat het allemaal in de mojito gaat.

Wat is eigenlijk de definitie van een Lightbody Rum?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9951

@rumo een light body heeft een mildere zachtere smaak door minder esters ,vezel en foezels en meestal ook blanke rum soorten . 

Denk aan de gewone  Bacardi en de meeste canadese rums soorten dat zijn light body .

Kaptain Morgan hangt er weer wat tussen lightbody en de heavy rums in .

Een goede light body stook je het beste over meerdere stations ( secondair en troisieme vaten )

Beantwoorden
Pagina 25 / 29
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?