Meldingen
Alles wissen

Robbert's Tiny Projects

Pagina 25 / 26

Knooier
Berichten: 114
Registered
(@knooier)
Actief Lid
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Zou een enorme verrijking zijn voor mijn 10 liter keteltje denk ik. Kan ik nu ook geen kruiden in kwijt. Zoonlief maar eens lief aan kijken. Heb je de deksel van de pot gelaten zoals hij is of er een koperen plaatje in gedaan?

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
Registered
(@troet)
Zeer Actief Lid
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Aan twee kanten een paatje voor de stevigheid.

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
Registered
(@troet)
Zeer Actief Lid
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Aan de binnenkant een kleiner plaatje zodat de pakking van de deksel benut wordt en voor de veiligheid een beugeltje er omheen.

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
Registered
(@troet)
Zeer Actief Lid
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Het grote voordeel van mijn systeem is dat je snel kan veranderen, het staat al te rijpen op Frans eik terwijl de naloopt nog draait.?

Beantwoorden
Troet
Berichten: 439
Registered
(@troet)
Zeer Actief Lid
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Beantwoorden
Pikketanus
Berichten: 637
Registered
(@pikketanus)
Respectabel Lid
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Thanks mannen?
Idd soms moet je uit noodzaak roeien met de riemen die je hebt, of aanpassen naar smaak, dat is natuurlijk persoonlijke voorkeur? rijpe vijgen bv wachten nou eenmaal niet tot je bestelling met kruiden aangekomen is...
Idd Paolo, het creëren van eigen smaken, en iets unieks dat niet zo in de winkel ligt vind ik ook het mooie van stoken,
Proost!

Beantwoorden
eneR
Berichten: 105
 eneR
Registered
(@ener)
Actief Lid
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Likeur 43 is vrij makkelijk te maken . Ik heb het recept van Liquor Mirabilis. Dat is de de oorspronkelijke likeur .waar van is afgeleid .

 

Robbert, heb deze gezocht bij recepten maar zie hem niet. Kan je deze eens plaatsen?

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 7946
Registered
(@robbert)
Illuster Lid
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Vandaag voorbereiding gedaan voor toekomstige tiny projects . 

Beantwoorden
10 Reacties
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7946

Klaar en onder gist .  Nu 21 dagen .

 

Intussen bedenken welke tiny als eerste komen zal .

Beantwoorden
Ton
 Ton
Registered
(@ton)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Zeer Actief Lid
Berichten: 385

@robbert we wachten het geduldig af wat de tint weer gaat worden.

Beantwoorden
Ton
 Ton
Registered
(@ton)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Zeer Actief Lid
Berichten: 385

Uhhh tiny haha 🤣 goedemorgen eerst maar is koffie

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7946

@ton ,  de alquitara  is de ideale ketel  voor een ouzo of een bombay gin te stoken . 

Maar ook de oude melisse likeur en misschien wel nootmuskaat likeur .

De Afrikaanse "Van der Hum" is misschien wel een lekker drank maar misschien wat te lastig voor de meeste in voorbereiding .

Dus er zijn nog verschillende mogelijke dranken te bedenken .

 

Beantwoorden
Ton
 Ton
Registered
(@ton)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Zeer Actief Lid
Berichten: 385

@robbert hier maar rap aan de gang dan om de kleine ketel als eerste klaar te krijgen om alvast wat te kunnen maken 👍

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7946

@ton je heb nog tijd . Alles staat nog te gisten dus je heb tijd . 

( Ik kwam de maraschino nog in receptenboek tegen misschien ook leuk .)

Beantwoorden
Ton
 Ton
Registered
(@ton)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Zeer Actief Lid
Berichten: 385

@robbert ja lijkt mij ook leuk😄

Beantwoorden
Jank
 Jank
Registered
(@poacher)
Deelgenomen: 11 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 118

@robbert welke stookwijn heb je nu gemaakt? Ik neem aan dat je dit met een grote ketel eerst als ruwstook doet en daarna met kleine hoveelheden spirits door de alquitara? Moet er nu bij zijn haha!

 

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7946

@de-stroper Er staat nu 52 liter graan /mout te vergisten . En er is een jerrycan van 10 liter  rauwe muscaat wijn onderweg die voor mij is besteld .

 

Beantwoorden
Ton
 Ton
Registered
(@ton)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Zeer Actief Lid
Berichten: 385

@robbert het is de meester aan de ketel he, beetje toveren en koken tegelijk👍

Beantwoorden
Brûs-stokertje
Berichten: 67
Registered
(@brusstokertje)
Actief Lid
Deelgenomen: 11 maanden geleden

Wat leuk om te zien. Zeker voor een redelijke beginneling als mij is dit heel waardevol. Ga er maar mee door, zou ik zeggen. 

Beantwoorden
Knooier
Berichten: 114
Registered
(@knooier)
Actief Lid
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Super. Wacht weer vol spanning af.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 7946
Registered
(@robbert)
Illuster Lid
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Wegens sofware en apparatuur problemen heeft het even geduurt maar hier is een proef versie van een nieuwe tiny project .

een simpel te maken abrikozen likeur .

Beantwoorden
6 Reacties
Stefan
Registered
(@stefanjo)
Deelgenomen: 12 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 222

@robbert wat een verademing deze filmpjes!! 

Beantwoorden
Alquitara
Registered
(@alquitara)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Nieuw Lid
Berichten: 10

@robbert Weer erg leerzaam. Bedankt!!!!

Beantwoorden
RuMo
 RuMo
Registered
(@rumo)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1160

@robbert wat schat jij wat het alcohol percentage van dit drankje is, want ik heb gemerkt dat als je het distillaat, de apart gehouden drank en de siroop bij elkaar doe het moeilijke te bepalen is wat de eind sterkte van je drankje is.

Top filmpje overigens weer 👍.

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7946

@rumo ik ben begonnen met 1 liter alcohol van 48 % . Ik ben in voorloop naloop en wat in ketel achter is gebleven ongeveer 150ml kwijt geraakt . Ik heb na destilatie met siroop en water weer aangevult tot 1 liter dan kom je op percentage van 40 a 41 %

Beantwoorden
Theresa
Registered
(@theresa)
Deelgenomen: 8 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 134

@robbert , ik weet dat je tegen gebruik bent van eindproducten uit de winkel vanwege het onbekende wat erin zit en waar het van dan komt maar wat gebruik je nu voor Port of is het een Port die voor stookwijn is gemaakt ?

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7946

@theresa de port is een vrij hoog alcohol port gemaakt door iemand die ik ken waarvan ik weet wat hij gebruikt en hoe hij het maakt .

De port is zowel geschikt voor gewoon gebruik maar ook zeer goed voor gebruik al stookwijn .

Deze geeft een mooi zacht en schoon alcohol geschikt voor basis van fruit likeuren .

Inderdaad pas altijd op met port dat het geen sulfiet bom is als je die gaat gebruiken.

Beantwoorden
Stookforum
Berichten: 6597
Admin
(@stookforum)
Illuster Lid
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@robbert heel mooi leerzaam filmpje weer! ik probeer hem bij het overzicht van alle Tiny Projects te zetten maar een of andere reden lukt het aanpassen van het bestaande topic niet ik probeer het morgen op de zaak nog even!

Beantwoorden
Stookforum
Berichten: 6597
Admin
(@stookforum)
Illuster Lid
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Het overzicht met alle Tiny's is ook bijgewerkt Robbert!

Beantwoorden
maasjoerts
Berichten: 71
Registered
(@maasjoerts)
Actief Lid
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Robbert bedankt voor weer een prachtig en leerzaam filmpje, ik geniet hiervan.

alle recepten staan op mijn bucketlist.

Beantwoorden
11 Reacties
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7946

@maasjoerts komen binnenkort nog paar bij . 

Er waren meerdere al gemaakt maar kon ze niet meer monteren .  Maar het werkt weer dus als alles goed gaat komt er snel weer een .

Beantwoorden
marcel1966
Registered
(@marcel1966)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 143

@robbert

Ik kijk uit naar meer van deze prachtige en vooral leerzame filmpjes.

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7946

@marcel1966 je kunt binnen kort zelf helpen bij volgende tiny Marcel

Kan nog mooi voor jou vakantie

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7946

P.s. de rum moet er ook door

Beantwoorden
Stefan
Registered
(@stefanjo)
Deelgenomen: 12 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 222

@robbert komt daar ook een filmpje van

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7946

@stefanjo bedoel je van de Rum ? 

Daarvan staan al wat foto's in topic " ouderwets light body rum maken " . 

Ik weet niet of de stook zelf verder interessant genoeg is om dat nog te filmen.

Beantwoorden
Stefan
Registered
(@stefanjo)
Deelgenomen: 12 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 222

@robbert ja die bedoelde ik. Een toevoeging op het fotoverslag zou ook mooi zijn.

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7946

@stefanjo ik zal erover nadenken . . 

Beantwoorden
marcel1966
Registered
(@marcel1966)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Actief Lid
Berichten: 143

@robbert

Zou geweldig zijn, liever vandaag dan morgen. 🙂

Kijk uit naar onze ontmoeting.

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7946