Project 14: Appel Rozijnen likeur. Op de foto is een dubbele portie. Als ik dit vergelijk met het filmpje zit mijn pot vol ingrediënten. Veel smaak zit er niet meer in de noten, rozijnen, appels, .... alleen dat het vol zit met alcohol. Momenteel staat het maceraat al 20 minuten op 55 graden. Ruikt heerlijk. Al die ingrediënten gaan niet boven in mijn 5l Alquitara. Is het een goed idee om een gedeelte in het maceraat te laten en zo te koken? Ik vrees dat het gaat aanbranden.
Nieuwste filmpje.
Voor de rum liefhebbers ook een filmpje .
Daar is hij dan de toegezegde spiced rum tiny!!
Wat mij opvalt is dat een deel van de maceraat later puur word terug bijgevoegd, hierin zitten zeker de essentiele smaak stoffen in de puurste vorm?
Wat ik mij ook afvraag als de destilatie voltooid is, moet deze rum dan nogmaals rijpen?
Bedankt weer Robbert heb er echt op zitten wachten en naar uit gekeken!
wel moet ik er even over nadenken hoe dit in het vat te gaan gieten mijn minimale ketel inhoud van de kleine ketel is 8 liter.
vriendelijke groeten
Voorbereiding op het volgende tiny filmpje .
Deze Diverse kruiden worden nog aangevuld met vanille stokje ( ik gebruik geen extracten omdat deze veel minder verfijnd overkomen in destilaat ) en na destilleren met een honig.
( Degene die alle 15 kruiden en de drank erbij weet te benoemen alvorens filmpje stuur ik een fles whiskey 😛
)
Kaneel
Kruidnagel
Rozenblaadjes?
Zoethout of engelwortel
Bittere sinaasappelschil
Citroenmelisse
Hysop
Venkelzaad of lavendel
Overig geen idee?
Vol verwachting klopt ons hart 😛
ik ga voor de 14.
kaneel
kruidnagel
lavendel
engelwortel
rozenblaadjes
alsem
meesterwortel
paardenbloem
gentiaan
citroenmelisse
bijvoet
genipi
alpenden
de tien die dus eerder zijn benoemd ....
genepi
kaneel
kruidnagel
engelwortel
lavendel
citroenmelisse
rozenblad
bijvoet
gentiaan
alsum
nou dat gaat nog leuk worden .... de laatste 5...
@alchemist er wordt wel iets van je verwacht 🙂
steviablaadjes
Het nieuwe filmpje is online
@robbert: is weer een leuke! Komt ook op m'n lijstje om nog s te gaan maken..... zoveel nog te doen! Veul ste kort tait
ik vind het geweldig om te zien wat je maakt, als ik ooit tijd heb wil ik dit ook maken:) maakt de hoogte van het alc % nog iets uit met het macereren, of ik heb weer iets gemist
Ik ben bezig om alle kruiden te verzamelen (=kopen). Kan je iets extra zeggen over die Alpen Licor? Dat geeft toch een extra meerwaarde als je dit als een cadeau geeft.
Op hoeveel % alcohol wordt dit normaal gedronken? Drinkt men dit ook fris of steeds op kamer temperatuur?
Maar hartelijk bedankt om zo'n filmpje te maken!!! Veel bijgeleerd ivm de verschillende kruiden.