Haha, ja, ik ben aan het stoken voor mijn schoonzoons maar ook om zelf wat meer ervaring te krijgen in het proces en niet te vergeten al mijn zintuigen.
Helaas nog geen voorraadje bij mij maar daar wordt dus nu aan gewerkt?.
Helemaal gelijk William het gaat erom hoe jij je drankje lekker vind. Persoonlijk drink ik alleen puur of met een beetje ijs. De extra kick van de alcohol versterkt voor mij de smaak van de ‘borrel’.
@William Aan Heel veel likeuren beneden 40% word een kleine hoeveelheid glycerine aan toegevoegd .
Hierdoor krijg je meer mondgevoel maar ook de smaken hangen meer in je mond .
Smaak wordt voller .
ook in wat whiskey , rum en div au de vie soorten wordt glycerine toegepast .
misschien een idee ??
Heb glycerine liggen, voor een Gistplaten gebeuren, en zal eens een fles testen met 5 ml. Glycerine foodgrade, bij de apotheek te krijgen, en bij sommige brouwwinkels. Bij veel vraag: laat het vooral hier weten. Misschien dat we dan onze dealers kunnen overtuigen. 🙂 🙂 🙂 .
Onze Jan verkoopt het al als een soort essence. https://www.stookwinkel.nl/product/glycerine-50-ml-likeur-bereiding/
IKKE slecht huiswerk gemaakt Sorry Meneer Stookwinkel.
Ik vind een likeur al snel te zoet, maar met een beetje glycerine krijg je toch het "ronde" mondgevoel als je minder suiker gebruikt. Ik heb het laatst een keer gebruikt bij mijn frambozen likeur en het werkt perfect.
Ik heb notabene een flesje staan maar tot op heden niet gebruikt omdat ik probeer zo min mogelijk ‘toevoegsels’ te gebruiken maar in dit geval toch maar eens doen.
Ik las al tussen de 5 en 15 ml per 5 liter.
Mijn dank weer ?.
Dus ook gewoon wat minder suiker dan, perfect.
Ook ik hou niet van dat hele zoete.
Glycerine geeft inderdaad dat ronde mondgevoel . Het " spoelt " minder maar "glijd " meer als het ware waardoor ook de smaken meer de papillen raken .
Elke ervaring geeft weer nieuwe wegen te gaan .
Ik snap ook niet dat iets wat gewoon standaard bij likeur bereiding hoort zoals Glycerine zo ondergeschoven is .
De oude likeuren bevatten allemaal glycerine .
Benedictine , chartreuse , Cointreau , tiamaria , .
Je kunt het ook vaak zien door wanneer je de drank door het glas draait .
Het blijft wat " hangen " maar niet zoals suiker dat wat meer stroperig ( dikker ) glijdt
Ik zou graag willen weten hoe ik rumijs maak en in welke verhouding moet het worden toegevoegd? 😀