Tijdens mijn verblijf in Portugal heb ik deze borrel regelmatig gestookt.
Destillatie van sinaasappelborrel
Methode: eenvoudig distillatieproces Pot still
Ingredienten:
3 sinaasappels
150 gram (gele) basterdsuiker.
1 liter neutrale alcohol 40 %
Veel Portugese families gebruiken dit recept om thuis sinaasappellikeur te maken. Het kan ook een uitstekende basis zijn voor veel gerechten, zoals geroosterde kip met honing en sinaasappel.
Recept:
- Snij de sinaasappels n plakken van 1 cm, doe de gesneden sinaasappels in een bakje en voeg gele suiker toe.
- Voeg vervolgens een neutraal drankje toe van een eerder gemaakte distillatie of wodka.
- Laat deze bereiding een nacht rusten zodat de smaken zich vermengen.
- Nadat u dit mengsel een nacht heeft laten staan, kunt u beginnen met de bereiding van de distillatie. Giet de vloeistof drank in de potstill en voeg eventueel water.
- Plaats vervolgens een mandje in de potstill
- Leg de sinaasappelschijfjes in het mandje, zodat de opstijgende dampen zich ermee vermengen en het aroma van de likeur versterken.
- Sluit de potstill
- Stook het geheel langzaam voor een goede kwaliteit.
Het resultaat is een heerlijke geurende en smakende sinaasappel borrel
Hello Cees
Waarom moet de suiker erbij ?
Er is toch geen fermentatie ? Of zie ik dat verkeerd ?
Bedankt Cees
Heel de winter heb ik op de kachel Water Suiker Kaneel Gember en Sinaasappel staan. Paar dagen laten pruttelen, afkoelen en vergisten.
Daarna Overhalen
Geeft een triple sec maar anders.
Jouw recept is zeker het proberen waard.
Leuk recept Cees ik ga het zeker proberen en bedankt voor het delen.
Moet je voor een bio sinaasappel gaan of kan je ook gewoon een normale sinaasappel nemen en schrobben