Meldingen
Alles wissen

Smoked bacon whiskey


McCorner
Berichten: 394
Registered
Topic starter
(@mccorner)
Zeer Actief Lid
Deelgenomen: 4 jaren geleden

Ik zat weer in een Amerikaans boek te lezen over o.a. infusions en kwam daar een recept in tegen dat ik persoonlijk te bizar vind om jullie te onthouden:

710ml whiskey of bourbon

3-4 strips gerookte bacon

Bak de bacon goed uit, haal de bacon uit de pan en eet het op. Laat het vet afkoelen maar nog niet stollen. Meet 30 ml vet af en doe dat met de whiskey in een afgesloten weckpot. Laat dat 1-2 dagen op een donkere plaats staan, af en toe zachtjes schudden. Als de smaak naar wens is, dan de weckpot een nacht in de vriezer zodat het vet stolt en van de whiskey kan worden gescheiden....

 

Bizar of niet??

 

 

 

Beantwoorden
11 reacties
9 Reacties
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Illuster Lid
Berichten: 8568

@mccorner absoluut niet bizar. Er worden diverse producten wel gebruikt hetzij gemacereerd maar ook via een secondair wel gestookt .

Zelf zalm in vodka is niet vreemd.

 

 

Beantwoorden
McCorner
Registered
(@mccorner)
Deelgenomen: 4 jaren geleden

Zeer Actief Lid
Berichten: 394

@robbert Haha, er gaat duidelijk een wereld voor mij open 🙂

Beantwoorden
Zeenaald
Registered
(@zeenaald)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Nieuw Lid
Berichten: 4

@mccorner

Verwijderde link

Leuk filmpje over dit onderwerp 😋 

Beantwoorden
Notna
Registered
(@notna)
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Zeer Actief Lid
Berichten: 287

@robbert zalm gemarineerd in wodka ken ik, maar zalm in wodka nee. Kan zo snel nergens iets vinden hoe te doen, heb jij toevallig een recept daarvan Robbert?

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Illuster Lid
Berichten: 8568

@notna Wat ik ervan vond was dat zalm gerookt met limoen en piment in een secondair vat / thumper / kruidenbox wordt geplaatst en de vodka daarover wordt overgehaald . 

Naar het schijnt wordt na destilatie de vodka nog enige weken gerijpt maar de zalm evengoed nog gegeten met vodka uit eerder prodictie ..

Ik heb het niet geprobeerd het lijkt niet mijn ding .

Maar goed er zijn de meest bizarre creaties en mensen met rare of totaal geen smaak .

Er zijn zelf mensen die van roggebrood drank maken en Dit naar kamelen kots ruikende drankje op whiskey vinden lijken . 

Beantwoorden
McCorner
Registered
(@mccorner)
Deelgenomen: 4 jaren geleden

Zeer Actief Lid
Berichten: 394
Geplaatst door: @robbert

Er zijn zelf mensen die van roggebrood drank maken en Dit naar kamelen kots ruikende drankje op whiskey vinden lijken . 

Ok, ik moet bekennen dat ik dat ooit ook heb gedaan 🙂. Gelukkig heb ik geen ervaring met kamelenkots dus of het daarop leek kan ik niet zeggen. Het was wel heel anders dan de single malt Scotch zoals ik die in de winkel kocht. En nu ik een ruwstook zit te doen van mijn George Washington's Rye Whiskey weet ik ook dat dit nu al heel anders smaakt dan van roggebrood.  

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Illuster Lid
Berichten: 8568

@mccorner met de GW komt het vast goed . 

Ja daar zal zeker een heel andere smaak en geur van de GW komen.

Werken met verse producten blijft toch de manier om een goed product te maken. 

Dus de GW gaat volgende week op het vat ? 

👍👍

Beantwoorden
McCorner
Registered
(@mccorner)
Deelgenomen: 4 jaren geleden

Zeer Actief Lid
Berichten: 394

@robbert ruwstook moet ik in twee delen doen omdat mijn alambiek 15 liter is. Dat doe ik in één dag. Dan moet ik nog even tijd vinden om de fijnstook te doen, maar ik hoop dat begin volgende week te doen. Red oak heb ik niet gevonden. Ik fiets morgen of zaterdag even bij Tas langs om licht eiken snippers te halen, voor een vaatje heb ik nog te weinig.

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Illuster Lid
Berichten: 8568

@mccorner red oak wil nog wel eens bij interieur bouwers van boten te vinden fijn.

Beantwoorden
Notna
Berichten: 287
Registered
(@notna)
Zeer Actief Lid
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Op het forum gaat al een wereld voor mij open maar dit is toch ook wat.

Ook dit gaat bij mijn recepten en ga ik zeker een keer maken, mogelijk zelfs al heel snel want alles is al in huis. Bedankt voor het delen van dit recept.

 

Beantwoorden
Zeenaald
Berichten: 4
Registered
(@zeenaald)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Op YouTube staat een leuk filmpje van Still It: "How to infusie gin with bacon and roast lamb"

(krijg de YouTube link niet in het bericht geplaatst) 

Beantwoorden
Deel:

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?