Ik zat weer in een Amerikaans boek te lezen over o.a. infusions en kwam daar een recept in tegen dat ik persoonlijk te bizar vind om jullie te onthouden:
710ml whiskey of bourbon
3-4 strips gerookte bacon
Bak de bacon goed uit, haal de bacon uit de pan en eet het op. Laat het vet afkoelen maar nog niet stollen. Meet 30 ml vet af en doe dat met de whiskey in een afgesloten weckpot. Laat dat 1-2 dagen op een donkere plaats staan, af en toe zachtjes schudden. Als de smaak naar wens is, dan de weckpot een nacht in de vriezer zodat het vet stolt en van de whiskey kan worden gescheiden....
Bizar of niet??
Op het forum gaat al een wereld voor mij open maar dit is toch ook wat.
Ook dit gaat bij mijn recepten en ga ik zeker een keer maken, mogelijk zelfs al heel snel want alles is al in huis. Bedankt voor het delen van dit recept.
Op YouTube staat een leuk filmpje van Still It: "How to infusie gin with bacon and roast lamb"
(krijg de YouTube link niet in het bericht geplaatst)