Hallo allemaal,
Ik heb vorige week een aantal vragen gehad over het maken van een mash van cranberry's en sinaasappels. Ik had het er van de week op een verjaardag over en er was iemand die vroeger veel stookte. Zowel voor de hobby al beetje bij verdienen .
Hij heeft mij geholpen met de mash maken, het zijn 4 kilo gedroogde cranberry's en 5 kilo pers sinaasappels geworden. De sinaasappels flink uitgeknepen en in de pan gegooid, daarbij de cranberry's samen met 10 liter water. Dit zo'n 20 minuten laten koken. En op zijn advies 3 kilo suiker toegevoegd en opgelost ( volgens hem doet dit weinig met de smaak, maar juist goed voor een hoog alcohol percentage tijdens de "natuurlijke" gisting).
Toen over gegoten in een gistingsvat en afgevuld met koud water tot 30 liter, gewacht tot het onder de 32° was en toen de gist erop, even door geroerd en toen de deksel erop en het waterslot. Hij denk +/- 12 dagen voordat het goed is om te stoken. (Verwachte % tussen de 15 en 18)
Ik ben benieuwd.....