Hallo mede stokers...
Wat kun je zoal van stookwijn maken? Hebben jullie suggesties, tips of recepten in deze??? Wat is leuk en lekker om zoal te maken met het eind product stookwijn.
Kan ik bijvoorbeeld met wat liters alcohol die ik nu beschikbaar heb. Deze nogmaals distilleren en daarbij in een kookzak b.v. stukjes appels ofzo aan toevoegen? Of zijn er andere (lekkere) suggesties???
Tja, wat je met wat alcohol kunt?
Opdrinken.
Kruiden en specerijen in laten trekken en dan ouzo, pastis of gin of zo maken. Of absinth.
Of Berenburg.
Fruit macereren en dan likeur maken.
Gebruik je fantasie.
Op dit punt kun je het beste experimenteren denk ik. Probeer gewoon wat bijvoorbeeld appel erbij en kijk wat de resultaten zijn. Let wel op dat je de alcohol eerst terug verdund voordat je weer gaat stoken. Je kunt natuurlijk ook gewoon appel in de alcohol stoppen en deze een tijdje laten trekken. Citroenschillen laten trekken en de alcohol aanlengen met suikerwater en je hebt limoncello. Zoals hier al aangegeven is de mogelijkheden zijn oneindig en ik denk dat gewoon lekker experimenteren de beste manier om het te leren.