Meldingen
Alles wissen

Stookwijn


Berichten: 30
Topic starter
(@edjev)
Eminent Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Hallo mede stokers...

 

Wat kun je zoal van stookwijn maken? Hebben jullie suggesties, tips of recepten in deze??? Wat is leuk en lekker om zoal te maken met het eind product stookwijn.

Beantwoorden
12 reacties
6 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@edjev 

Stookwijnen uit

 diverse fruitsoorten .

Melasses. .

Suikers .

Granen. .

Mouten.

Boomsappen.

Planten sappen 

Honing .

Groentes .

Aardappelen ,.

Knollen . , Bollen .

Alles waar suikers ,zetmeel koolhydraten in zit. 

 

Beantwoorden
(@edjev)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 30

@robbert Thanxs voor je reactie...

Heb van het weekend (voor het eerst) een partij van 20 ltr water met 6kg suiker en turbo gist na een weekje fermenteren gedistilleerd. Heb nu een aantal liter alcohol van zo'n 70%

Maar wat kan ik daar nou zoal mee. Zag in de stookwinkel allerlei soorten essence, maar wat is nog meer mee te maken.

Heb wel hiervan de STILL SPIRITS – CLASSIC – TENNESSEE BOURBON uitgeprobeert, en deze bevalt me wel. Lekker van smaak. Al weet ik dat deze wijze eigenlijk een beetje smokkelen is en het niet is zoals het echt hoort.

Ben vrij nieuw in dit wereldje, maar weet nou al dat ik een kei leuke nieuwe hobby heb gevonden. Echt top.

Nu wil ik dit eerst goed onder de knie krijgen, waarna ik whiskey met mout enzo wil gaan maken.

Maar ik heb nog wat alcohol over, maar wat kan men hiermee zoal?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@edjev met suiker alcohol kun je met veel verschillende essence en extracten iets drinkbaars mee. 

En kun je ermee  diverse redelijke  maceraten van kruiden en fruit  maken .

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1835

@edjev, allereerst welkom. Je vraag is zo algemeen en dan krijg je ook een algemeen antwoord, namelijk: bijna als, de dingen die je er mee kunt doen zijn eindeloos. Maar ik neem aan dat je tevreden bent over je alcohol, dus je kunt het ook zo drinken er zijn hele volksstammen die dat wodka noemen.

Beantwoorden
(@edjev)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 30

@rumo

Goeie avond Rumo.

 

Ben nieuw in dit wereldje (moet dus nog veel leren) maar wil ook leren, vandaar dan ook deze wat "algemene" vraagstelling.... Maar ja, ben echt wel tevreden met mijn eerste (alcohol) resultaat. Smaakt zeker niet slecht. 

 

Kei mooi om te zien wat je zoals kan maken. 

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1835

@edjev snap het , maar maak geen grote stappen maar geniet van je kleine stapjes.

Beantwoorden
Berichten: 30
Topic starter
(@edjev)
Eminent Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Kan ik bijvoorbeeld met wat liters alcohol die ik nu beschikbaar heb. Deze nogmaals distilleren en daarbij in een kookzak b.v. stukjes appels ofzo aan toevoegen? Of zijn er andere (lekkere) suggesties???

Beantwoorden
3 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@edjev ja dat zou kunnen maar appel op die manier geeft weinig smaak. 

Je kunt diverse fruit en kruiden soorten gebruiken. .

in topic  recepten en ook  topic met de demo filmpjes op home pagina kun je diverse voorbeelden vinden van likeuren en kruidenbitters .

Beantwoorden
(@edjev)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 30

@robbert

 

Thanxs...

Beantwoorden
Troet
(@troet)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 439

@edjev welkom op dit unieke forum waar zeer veel kennis aanwezig is.

vandaag heb ik net als jij van suiker met tubo gist een stookwijn gemaakt en gedistilleerd om zuivere alcohol te maken om eigen essences te kunnen maken van kruiden . Van 23 l. Stookwijn een  5 l. Fles van 77% verkregen in de eerste run . Wat ik heel netjes vind .

maar vertel eens met wat voor ketel jij stookt .

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Tja, wat je met wat alcohol kunt?

Opdrinken.

Kruiden en specerijen in laten trekken en dan ouzo, pastis of gin of zo maken. Of absinth.

Of Berenburg.

Fruit macereren en dan likeur maken.

Gebruik je fantasie.

Beantwoorden
Berichten: 141
(@dutchgold)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Op dit punt kun je het beste experimenteren denk ik. Probeer gewoon wat bijvoorbeeld appel erbij en kijk wat de resultaten zijn. Let wel op dat je de alcohol eerst terug verdund voordat je weer gaat stoken. Je kunt natuurlijk ook gewoon appel in de alcohol stoppen en deze een tijdje laten trekken. Citroenschillen laten trekken en de alcohol aanlengen met suikerwater en je hebt limoncello. Zoals hier al aangegeven is de mogelijkheden zijn oneindig en ik denk dat gewoon lekker experimenteren de beste manier om het te leren. 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?