Meldingen
Alles wissen

vraag ivm gebruik van siropen


Berichten: 20
 dipz
Topic starter
(@dipz)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik had hier overlaatst een recept gevonden met koffie siroop. Zelf uitgeprobeerd, super lekker resultaat, en zo ben ik beginnen experimenteren met andere siropen. Ondertussen heb ik al een leuke verzameling op mijn kast staan. Nu had ik wel een vraag ivm met de houdbaarheid van zo een mengsels. Stel dat ik zo een flesje een jaar op de kast laat staan, blijft dit dan nog drinkbaar?

Om duidelijker te zijn; hoe reageert zo een "keukensiroop" met alcohol en eventuele andere alcoholische aroma's? Kunnen deze schiften of dergelijke?

Beantwoorden
12 reacties
Berichten: 139
 Eric
(@erbij)
Estimable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Honing, het enige door de natuur gemaakte product dat nooit bederft.
En waardoor komt dat? Idd door de grote hoeveelheid suiker die erin zit.

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

40% of meer bederft niet.gr.?Chris.V.

Beantwoorden
Ger
Berichten: 90
 Ger
(@ger)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik maak regelmatig likeuren met siropen van monin heb nog nooit bederf gehad.

Ook niet na een langere periode bewaren

Beantwoorden
Holy Cow
Berichten: 323
(@holy-cow)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb inderdaad ook nog nooit iets gehad wat ging bederven.

alcohol en suiker zijn in mijn ogen beiden producten die niet snel bederven

Beantwoorden
Berichten: 261
(@gerdy)
Reputable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

zelf ben ik wel een voorstander van siropen,maar de meeste mensen willen dit niet. 

ze willen iets wat in de winkel herkenbaar is,dat ze kunnen vergelijken.

en zoals chris.v. zegt bijna alles boven de 40 procent bederft niet als je van room en zo blijft.

 

Beantwoorden
Berichten: 111
(@soepkoppe)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik heb voor een paar jaren terug van duitse wodka(Gorbatshow,goedkope rotzooi dus),frambozen en meerdere soorten bessen,met een klein beetje suiker daar in opgelost,gemaakt.Na 3/4 jaar waren de bessen en frambozen aan het bederven,de kleur veranderde tevens van rood en donker rood, naar vies bruin. De smaak leek eerder op goedkope vieu.

gr Soepkoppe.

Beantwoorden
Berichten: 111
(@soepkoppe)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ger,kun je mij daar iets meer over vertellen.Over de meng verhouding,welke soorten je gemaakt hebt ,en hoe  hoog het alc % moet zijn.

gr Soepkoppe.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9914
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Fruit als bessen en frambozen kun je beter even met wat citroensap en de suiker even 5 min laten doorkoken en daarna de alcohol erbij . na enkele weken door filter halen .
Dan is er minder kans op bederf / fermentatie of schimmel vorming

Beantwoorden
Berichten: 111
(@soepkoppe)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

dank je wel Robbert,hier kan ik wat mee.

gr Soepkoppe.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9914
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

?

Beantwoorden
Ger
Berichten: 90
 Ger
(@ger)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik gebruik vaak de monin siropen het alc percentage is meestal tussen de 20 en 30 %.

deze siropen hebben meestal 80 gr suiker per 100 ml

van te voren bepalen hoeveel suiker je er in wil en dan zoveel siroop gebruiken dat je verder geen suiker meer toe hoeft te voegen.

Ben zelf nogal een zoetekou en maak van 750 ml siroop 3 liter likeur

Gr Ger

Beantwoorden
Berichten: 111
(@soepkoppe)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ger, dank je voor je duidelijke uitleg.

gr Soepkoppe.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?