Ik had hier overlaatst een recept gevonden met koffie siroop. Zelf uitgeprobeerd, super lekker resultaat, en zo ben ik beginnen experimenteren met andere siropen. Ondertussen heb ik al een leuke verzameling op mijn kast staan. Nu had ik wel een vraag ivm met de houdbaarheid van zo een mengsels. Stel dat ik zo een flesje een jaar op de kast laat staan, blijft dit dan nog drinkbaar?
Om duidelijker te zijn; hoe reageert zo een "keukensiroop" met alcohol en eventuele andere alcoholische aroma's? Kunnen deze schiften of dergelijke?
Honing, het enige door de natuur gemaakte product dat nooit bederft.
En waardoor komt dat? Idd door de grote hoeveelheid suiker die erin zit.
40% of meer bederft niet.gr.?Chris.V.
Ik maak regelmatig likeuren met siropen van monin heb nog nooit bederf gehad.
Ook niet na een langere periode bewaren
Ik heb inderdaad ook nog nooit iets gehad wat ging bederven.
alcohol en suiker zijn in mijn ogen beiden producten die niet snel bederven
zelf ben ik wel een voorstander van siropen,maar de meeste mensen willen dit niet.
ze willen iets wat in de winkel herkenbaar is,dat ze kunnen vergelijken.
en zoals chris.v. zegt bijna alles boven de 40 procent bederft niet als je van room en zo blijft.
Ik heb voor een paar jaren terug van duitse wodka(Gorbatshow,goedkope rotzooi dus),frambozen en meerdere soorten bessen,met een klein beetje suiker daar in opgelost,gemaakt.Na 3/4 jaar waren de bessen en frambozen aan het bederven,de kleur veranderde tevens van rood en donker rood, naar vies bruin. De smaak leek eerder op goedkope vieu.
gr Soepkoppe.
Ger,kun je mij daar iets meer over vertellen.Over de meng verhouding,welke soorten je gemaakt hebt ,en hoe hoog het alc % moet zijn.
gr Soepkoppe.
Fruit als bessen en frambozen kun je beter even met wat citroensap en de suiker even 5 min laten doorkoken en daarna de alcohol erbij . na enkele weken door filter halen .
Dan is er minder kans op bederf / fermentatie of schimmel vorming
dank je wel Robbert,hier kan ik wat mee.
gr Soepkoppe.
?
Ik gebruik vaak de monin siropen het alc percentage is meestal tussen de 20 en 30 %.
deze siropen hebben meestal 80 gr suiker per 100 ml
van te voren bepalen hoeveel suiker je er in wil en dan zoveel siroop gebruiken dat je verder geen suiker meer toe hoeft te voegen.
Ben zelf nogal een zoetekou en maak van 750 ml siroop 3 liter likeur
Gr Ger
Ger, dank je voor je duidelijke uitleg.
gr Soepkoppe.