Meldingen
Alles wissen

walnoot likeur 1

Pagina 3 / 3

Berichten: 140
(@gerard01)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

@Robbert, in jou recept staat 4 gram folie, kan ik i.p.v. dat ook nootmuskaat gebruiken, in poedervorm, zoals ook kaneel?

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10480

@gerard01 je kunt nootmuskaat gebruiken maar dat is scherper dan foelie. Dus dan moet je minder gebruiken

Beantwoorden
Berichten: 140
(@gerard01)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Stomme vraag, waarom maar 4 weken marceren de walnoten, wat gebeurd er indien langer? Ik heb walnoten staan 300 gram op 40% en recept van Robbert 500 gram op 650 ml 70%

Beantwoorden
3 Reacties
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 603

@gerard01 langer kan gewoon, heb dit ook gemaakt voor de kerst en heeft 2 maanden gestaan en is heel goed geworden(vind ik)

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10480

@gerard01 als je langer macereren gaat krijg je bittere " modderige" smaak , meer looizuren

Beantwoorden
(@gerard01)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 140

@robbert dank voor de inzicht en ervaring, ik ga na 4-5 weken alles filteren. Ik heb nu uit 11 kg natte walnoten ca 17 liter staan bijj40%, nog geen suiker toegevoegd en 1 op 650 ml 70%, dat zou uit eindelijk op 2 liter 30% moeten komen.

Beantwoorden
Berichten: 140
(@gerard01)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Bij de onrijpe walnoten heb ik kruidnagels toegevoegd, de een vind het lekker en de andere vindt dat het teveel naar kruidnagels smaken. Is er een manier om de smaak van kruidnagels te verminderen of te neutraliseren?

Beantwoorden
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10480

@gerard01 kaneel , Munt en anijs zaad

Beantwoorden
(@gerard01)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 140

@robbert dankje ga experimenteren ermee

Beantwoorden
Berichten: 140
(@gerard01)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Heeft iemand een verklaring voor het volgende:

Gedopte walnoot grof fijn gemaakt en 4 weken laten staan op 40% geeft na zeven over een koffiefilter een donkere kleur.

Gedopte walnoot fijn gemalen (blender) en 4 weken laten staan op 40% geeft na zeven over een koffiefilter een lichte bruine kleur.

Smaak is ongeveer hetzelfde maar ze stonden koud, dus nu warmer gezet.

Beantwoorden
4 Reacties
(@gerard01)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 140

Of is het simpel te verklaren dat bij zeer fijn gesneden walnoot ook de walnoot olie vrij komt.

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 603

@gerard01 Misschien omdat het een natuur product is, bij mij was die beide keren lichtbruin

Beantwoorden
(@gerard01)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 140

@rinus55 oké apart want het waren dezelfde walnoten, geraapt eind oktober van dezelfde boom.

Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 603

@gerard01 idd erg apart en ik kan het ook niet verklaren

Beantwoorden
Berichten: 140
(@gerard01)
Estimable Member
Deelgenomen: 2 jaar geleden

beide gemaakt van dezelfde walnoten, links grof en rechts fijn gemaakt met een blender. Maarrr ze smaken allebei even lekker. 

1732270653-IMG_5112.jpeg
Beantwoorden
rinus55
Berichten: 603
(@rinus55)
Honorable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

als ze goed smaken niet klagen dan, zonnebril op en de kleur is gelijk:)

Beantwoorden
Pagina 3 / 3
Deel:

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?