@Robbert, in jou recept staat 4 gram folie, kan ik i.p.v. dat ook nootmuskaat gebruiken, in poedervorm, zoals ook kaneel?
Stomme vraag, waarom maar 4 weken marceren de walnoten, wat gebeurd er indien langer? Ik heb walnoten staan 300 gram op 40% en recept van Robbert 500 gram op 650 ml 70%
Bij de onrijpe walnoten heb ik kruidnagels toegevoegd, de een vind het lekker en de andere vindt dat het teveel naar kruidnagels smaken. Is er een manier om de smaak van kruidnagels te verminderen of te neutraliseren?
Heeft iemand een verklaring voor het volgende:
Gedopte walnoot grof fijn gemaakt en 4 weken laten staan op 40% geeft na zeven over een koffiefilter een donkere kleur.
Gedopte walnoot fijn gemalen (blender) en 4 weken laten staan op 40% geeft na zeven over een koffiefilter een lichte bruine kleur.
Smaak is ongeveer hetzelfde maar ze stonden koud, dus nu warmer gezet.
als ze goed smaken niet klagen dan, zonnebril op en de kleur is gelijk:)