Voor de liefhebber van walnoot een zeer oud recept voor 5 liter
3,25 liter alcohol 80 %
1 kilo walnoten
Kneus 750 gram van de walnoten en roster deze licht .
stamp de overige 250 gram .
Zet deze in de alcohol en voeg toe
4 gram kruidnagel .
10 gram kaneel
1 gram nootmuskaat .
5 gram foelie
8 gram zoethout.
laat dit 10 dagen trekken .
Zeef dit .
Deel dit in dit in een 2/3 en een 1/3 deel .
neem het 2/3 deel voeg hier wat water toe en distileer dit .
Na distillatie voeg het andere gefilterde 1/3 deel toe aan het distillaat .
meng dit met 1,25 liter suiker siroop.
voeg 70 ml glycerine toe .
Vul aan met mineraal water tot 5 liter .
Laat de likeur enige weken rijpen .
Heerlijke likeur maar ook over ijs , chocola of in cake .
cheers .!
Dat ga ik ook eens maken! Vorig jaar ook iets gemaakt met walnoten maar dan met groene, nog in de schil. Was ook lekker.
Dit is wat bewerkelijk maar zeker de moeite waard ! zelf weer met deze drank bezig te maken . vandaag de alcohol gestookt .
het roosteren doe ik komend weekend op een gietijzeren plaat . Die geur proef ik straks terug . ik kan haast niet wachten tot ik weer een paar liter heb .
( ook vanille ijs komt dan weer in huis . ! ) ?
Toegevoegd aan de bucketlist?
Waarom glycerine?om het dik te maken? Ik kan heel makkelijk aan walnoten komen bij elk huis in het dorp waar ik kom in Roemenie staat een grote boom,ik krijg ze voor niets,hahaha ik weer,wil dit drankje wel maken.
Ziet er leuk uit... Begrijp alleen het 2/3 destilleren niet helemaal...
Gaat om de smaak,disteleerd twee derde en daarna gooi je de rest er bij,laat je staan voor een tijdje ,filteren ennnnn drinken,zo begrijp ik het,ja toch?
Klopet helemaal Cris
Glyserine geeft een soort zachtheid en "hangt" wat meer waardoor de mondgevoel / smaak wat voller proeft .
Dan weet ik dat ook weer,dank je Robert.gr.Chris.V
De kleine ketel maar even opgefrist en uitkoken .
Weekend Walnoten likeur stoken .
Darkroast en lightroast .
Lekker !
Ziet er mmmmm uit?Proost alvast.
Heb hier ook nogal wat walnoten, Ik ga dit ook proberen, het ziet er goed uit. Ik heb nog wel wat vragen:
- Laat je zowel de gestampte als de geroosterde noten trekken voor de 2e stook?
- Was je de doppen voor het lageren? Gebruik je dezelfde hoeveelheid als bij houtsnippers?
Bedankt alvast