Zo’n baan zoek ik,staat er ergens zo’n vacature open dan geef effe een seintje,salaris is niet zo belangrijk.???
IK heb een vraag over je recept je begint met 3,5 liter alcohol van 80% waarbij water en suikerwater komt aangevuld tot 5 liter. Mijn opmerking is dat dan het wel een heel sterke likeur wordt qua alcohol percentage ?! Klopt die 80% wel ? moet het geen 40% zijn ofzo ?
Ik heb uiteindelijk bijna 7 liter over gehouden omdat ik het verder heb aangelengd tot ongeveer 38%. Anders vind ik de alcohol teveel overheersen, smaak is echt heerlijk. Een gedeelte met iets meer suikerwater heeft ook wel wat, staat nu te rijpen met de doppen...... met af en toe proeven natuurlijk.
Erg lekkere likeur geworden!
Je trekt op 80% . na stoken aanvullen met glycerine en suikerwater en dan nog aanvullen met water tot 5 liter (Tijdens stook verlies je ook iets aan alcohol dan zou het rond 40 - 42 % moeten uitkomen .
Je kunt het aanlengen tot lagere percentage.
Gisteren de noten en andere ingrediënten op 3,5 ltr 80% odins rogge gezet. Was 2x overgehaald. Heb er ook een vanille stokje bij gedaan. Proef ik daar nog wat van terug bij de 3e keer overhalen, of kan ik het er beter uithalen en straks in het eindproduct doen?
vanilla kan sterk aanwezig zijn en met overhalen zeker nog meekomen .
Je gebruikt 2/3 om af te stoken en 1/3 stook je niet mee . daarin zit jou kleuring en ook smaken die je weer na de stook bij voegt
Wel nieuwsgierig naar de odin's smaak en walnoten samen .
Dat zal nog zeker 2 weken duren eer we het weten.
Tijd en rust geeft beste resultaat .
Weer een weekje verder en....... tja toch maar weer even proeven. Deze keer de walnoot die ik op Frans eiken heb gezet. MAN MAN MAN....LEKKER!!!!!! Bij de volgende keer dat ik het recept ga maken maar een dubbele doen...... kan het tenminste tijd en rust krijgen 🙂
Top ! leuk zo een reactie te lezen op iets wat ik heb geplaatst .
Enjoy !!
Zojuist alles gefilterd. 2/3 aangelengd met water, is zo'n 5ltr. Morgen afstoken in mijn ketel van 50ltr. Heb eigenlijk een kleinere nodig voor zulke kleine hoeveelheden. Enfin, we zien morgen wel wat het wordt.
Omdat je wat meer hoogte hebt iets meer warmte bij stoken en komt het vast goed .
Vorig jaar ook iets gemaakt met walnoten maar dan met groene, nog in de schil.
Wijn met suiker en groenen noten in de bast ( juni / julie) + alcohol 3 maand laten trekken = porto maken
Vorige week het 2/3e deel afgestookt. Gisteren de likeur gemaakt. Ondanks dat ik ontkalkt water gebruikt heb, ziet het er troebel uit. Is over een maand misschien helder. Voor de suikersiroop heb ik gerekend met 250g suiker per liter, dat is voor mij zeker goed genoeg. Ik proef eerlijk gezegd (nog) geen noten, het moet nog rijpen uiteraard. Nu op de bank met een glaasje (de tweede), het is een prima drankje geworden.