Wanneer het iers troebel is kun ke het nog een keer door een papier filter halen .
Klopt dat de likeur eerst moet rijpen om de smaak vol te krijgen .
Een vraagje over het originele recept je hebt het over 1,25 liter suiker siroop wat is hierbij de verhouding water versus suiker. Met andere woorden hoeveel water en hoeveel suiker heb je gebruikt om tot die 1,25 liter te komen. Stond de hoeveelheid suiker ook in het originele recept ? Mij lijkt voor dit recept bruine basterd suiker ook heel geschikt al was het alleen al voor de mooie kleur die je dan krijgt
1kilo suiker oplossen in 400 ml heet water met 2 gram citroenzuur . dit laat je 45 min door pruttelen . dan heb je suiker siroop
kleuren doet het al als je de 2/3 stook met de 1/3 weer mengt .
Je kunt de drank een poosje lageren op de doppen . daardoor krijg je een zachte volle smaak met een bijna goudkleur
Vandaag voor de tweede maal de walnoot likeur de Smartstill in, deze keer met walnoten uit de tuin. Gekregen van iemand die de likeur heeel erg lekker vond en zei: daar kan ik wel aankomen maar........... dan wil ik ook een flesje 🙂
De eerste keer met walnoten uit de supermarkt. Er zit wel degelijk verschil met die uit de tuin qua kleur, geur en smaak. Deze keer iets meer geroosterd en heel benieuwd of er nu wel lang genoeg van af kan worden gebleven (denk het niet)
verse noten uit de tuin hebben meer smaak dan uit supermarkt die al heel lang liggen . .
Je bent dus liefhebber ?
Je bent dus liefhebber ?
Jazeker, mijn meissie ook trouwens.
Stok vanille is trouwens ook erg lekker erbij, geprobeerd in een aparte fles, Ik heb nog 3 kilo aan walnoten dus kan aan de slag.
dat is het mooie met zelf maken . Je kunt met een basis recept nog wat naar eigen smaak aanpassen . .
Hij staat in Robbert, met een trio van walnoten zelfs. Uit tuinen uit het hoge Noorden, het verre Zuiden en het Westen van Duitsland. Ben benieuwd, leuk om te doen.
het is weer de tijd voor de walnoten likeur.
Mooi op tijd klaar voor de kerst .
? heerlijk met vanille ijs .
Als ie de kerst gaat redden, misschien dat ik m nog op walnoot doppen laat rijpen. Zal de smaak na het stoken en mengen eens proeven.
ik vind het nog steeds een heerlijke drank . En " de recensies " hier waren ook positief .
Daarom juist zal ie waarschijnlijk de kerst niet redden ? als ie goed bevalt heb ik gelukkig nog genoeg walnoten en kruiden voor een zestal liter of meer.
Als ik walnoten , hazelnoot , amandel of truffel drankjes maak gaan ze hier ook nooit over datum Nick ??
Dat geloof ik graag!