Ik ga dit recept ook eens maken. Vraagje; de 3,25 liter alcohol, wat kan ik hier het beste voor gebruiken? Ik heb nog Alcotec Vodka staan (2x gestookt met de 12ltr kolom).
of kan ik er beter iets anders voor gebruiken?
gr Koen
gebruik een goede neutrale alcohol .
het zou mooiste zijn om daarvoor een uit granen gestookte alcohol te gebruiken .
Ik weet niet hoe jij de smaak van de alcotec vodka ervaart .
alcohol als de alcotec en suikers zijn in de regel wat scherp met muffe nasmaak .
Voor de een is die smaak acceptabel genoeg om er mee door te gaan .
voor ander weer niet .
Persoonlijk ben ik er geen voorstander van het haalt een beetje de kwaliteit naar beneden .
Ok, dank voor je reactie Robbert.
Ergens had ik dit ook wel verwacht. Ik heb op dit moment een emmer met meergranenborrel en roggewhisky aan het gisten. Misschien maak ik daar wel een mix van.
Hoi,
Het heeft even geduurd maar ik ben eraan begonnen. Het is niet op zo’n grote schaal als het recept aangeeft en ik haal de percentages niet daarom een vraag: ik heb nu 1,5 liter van 55% heerlijke graanborrel als basis. Ik wil het recept volgen zoals aangegeven(hoeveelheden aanpassen uiteraard) met één afwijking: 2/3e deel niet nogmaals stoken. Geeft dit een groot smaakverschil?
ik wil het voor nu even makkelijk houden 😉
Wanneer je het 2/3 deel niet stookt krijg je een muf amper drinkbaar resultaat .
Ok, dat is een duidelijk antwoord Robbert, dank.
toch vind ik het gek, alle ingrediënten die ik erin ga doen zijn vers en smaken goed.
hoe kan het dan een muf amper drinkbaar geheel worden? En in het originele recept ga je 1/3e van dit muffe resultaat gebruiken? Lijkt me niet de bedoeling toch?
Je zorgt juist dat er een balans ontstaat tussen een vlakke smaak en versterkte smaak .
Het is alweer juni! Nog twee weken en het is Sint Jan!
Kees jij bent goed bezig.
Het is alweer juni! Nog twee weken en het is Sint Jan!
Nog een week en dan krijg ik er uit deze boom.
Tja, ik heb er ook een paar hangen. Maar nog maar even wachten of ze niet spontaan afvallen.
En dan daarbij: het zijn er nog maar een paar. Wat ik nu pluk kan ik later niet eten als rijpe walnoot.
En dat is waar deze draad eigenlijk over gaat.
(Ik heb me dus vergist met de attentie! Sorry jongens.)
Robbert welke soort alcohol distilleer je voor deze walnotenlikeur?
Ik gebruik toch het meest een alcohol uit graan en mout voor likeur .
Gebruik van suiker alcohol is toch vaak teleurstellend in smaak bij de fijnere likeuren
@robbert. Ik heb nu heel wat alcohol gestookt die ik wil gaan gebruiken voor dit recept. Lijkt me heerlijk en walnoten genoeg te verkrijgen in het park bij ons (heb er nog veel van vorig jaar). Ik had een vraag over het stoken. Ik heb nu een ruwstook gemaakt zonder cuts, kan ik dat daarvoor gebruiken aangezien het nog een keer gestookt moet worden of is het beter of nog eerst een fijn stook te maken? En stel dat ik de hearts van de fijnstooo ga gebruiken voor dit recept en daarna nog eens stook, moet ik dan (bij derde keer) ook rekening houden met voorloop, hoofdloop en naloop? Of kan je 2/3 deel wat gestookt wordt zo totaal toevoegen aan 1/3 deel wat niet gestookt wordt?
Als ik dit allemaal lees lijkt me dit toch zo smakelijk ... mooi project voor na de zomer als de boom weer vol walnoten staat !
Harry