Meldingen
Alles wissen

walnoot likeur 2

Pagina 6 / 7

Berichten: 51
(@koen777)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik ga dit recept ook eens maken. Vraagje; de 3,25 liter alcohol, wat kan ik hier het beste voor gebruiken? Ik heb nog Alcotec Vodka staan (2x gestookt met de 12ltr kolom).

of kan ik er beter iets anders voor gebruiken?

gr Koen

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9966
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

gebruik een goede neutrale alcohol .
het zou mooiste zijn om daarvoor een uit granen gestookte alcohol te gebruiken .

Ik weet niet hoe jij de smaak van de alcotec vodka ervaart .
alcohol als de alcotec en suikers zijn in de regel wat scherp met muffe nasmaak .
Voor de een is die smaak acceptabel genoeg om er mee door te gaan .
voor ander weer niet .
Persoonlijk ben ik er geen voorstander van het haalt een beetje de kwaliteit naar beneden .

Beantwoorden
Berichten: 51
(@koen777)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ok, dank voor je reactie Robbert.

Ergens had ik dit ook wel verwacht. Ik heb op dit moment een emmer met meergranenborrel en roggewhisky aan het gisten. Misschien maak ik daar wel een mix van.

Beantwoorden
Berichten: 51
(@koen777)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Hoi, 

Het heeft even geduurd maar ik ben eraan begonnen. Het is niet op zo’n grote schaal als het recept aangeeft en ik haal de percentages niet daarom een vraag: ik heb nu 1,5 liter van 55% heerlijke graanborrel als basis. Ik wil het recept volgen zoals aangegeven(hoeveelheden aanpassen uiteraard) met één afwijking: 2/3e deel niet nogmaals stoken. Geeft dit een groot smaakverschil?

ik wil het voor nu even makkelijk houden 😉

 

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9966
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wanneer je het 2/3 deel niet stookt krijg je een muf amper drinkbaar resultaat .

Beantwoorden
Berichten: 51
(@koen777)
Trusted Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ok, dat is een duidelijk antwoord Robbert, dank.

toch vind ik het gek, alle ingrediënten die ik erin ga doen zijn vers en smaken goed.

hoe kan het dan een muf amper drinkbaar geheel worden? En in het originele recept ga je 1/3e van dit muffe resultaat gebruiken? Lijkt me niet de bedoeling toch?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9966
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Je zorgt juist dat er een balans ontstaat tussen een vlakke smaak en versterkte smaak .

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Het is alweer juni! Nog twee weken en het is Sint Jan!

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Kees jij bent goed bezig.

Beantwoorden
Vlisbier
Berichten: 135
(@vlisbier)
Estimable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Het is alweer juni! Nog twee weken en het is Sint Jan!

Nog een week en dan krijg ik er uit deze boom.

 

Beantwoorden
Kees22
Berichten: 1266
(@kees22)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Tja, ik heb er ook een paar hangen. Maar nog maar even wachten of ze niet spontaan afvallen.

En dan daarbij: het zijn er nog maar een paar. Wat ik nu pluk kan ik later niet eten als rijpe walnoot.

 

En dat is waar deze draad eigenlijk over gaat.

(Ik heb me dus vergist met de attentie! Sorry jongens.)

Beantwoorden
Berichten: 113
(@knooier)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Robbert welke soort alcohol distilleer je voor deze walnotenlikeur?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9966
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ik gebruik toch het meest een alcohol uit graan en mout voor likeur .
Gebruik van suiker alcohol is toch vaak teleurstellend in smaak bij de fijnere likeuren

Beantwoorden
Brûs-stokertje
Berichten: 74
(@brusstokertje)
Estimable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

@robbert. Ik heb nu heel wat alcohol gestookt die ik wil gaan gebruiken voor dit recept. Lijkt me heerlijk en walnoten genoeg te verkrijgen in het park bij ons (heb er nog veel van vorig jaar). Ik had een vraag over het stoken. Ik heb nu een ruwstook gemaakt zonder cuts, kan ik dat daarvoor gebruiken aangezien het nog een keer gestookt moet worden of is het beter of nog eerst een fijn stook te maken? En stel dat ik de hearts van de fijnstooo ga gebruiken voor dit recept en daarna nog eens stook, moet ik dan (bij derde keer) ook rekening houden met voorloop, hoofdloop en naloop? Of kan je 2/3 deel wat gestookt wordt zo totaal toevoegen aan 1/3 deel wat niet gestookt wordt?

Beantwoorden
3 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9966

@dbogert elke alcohol die je als basis wil gebruiken moet een alcohol zijn wat al is gezuiverd door maken van scheidingen . 

Dus nooit een " ruw" voor een likeur gebruiken .

Ja je zal ook in Final stook een kleine voorloop hebben en tijdig moeten stoppen ( naloop)

 

Beantwoorden
 Ton
(@ton)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 385

@robbert leerzaam weer! Dit recept komt in de agenda 😄 voorlopig eerst nog wat aardig knutselwerk hier voordat ik zover ben haha🤣

Beantwoorden
Brûs-stokertje
(@brusstokertje)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Estimable Member
Berichten: 74

@robbert dankjewel. Leerzame topic.

Beantwoorden
Berichten: 326
(@harryd1969)
Reputable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Als ik dit allemaal lees lijkt me dit toch zo smakelijk ... mooi project voor na de zomer als de boom weer vol walnoten staat !

 

Harry

Beantwoorden
Pagina 6 / 7
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?