In een recept voor bourbon, vind ik de termen 'Red Wheat Malt' en 'White Wheat Malt'.
Zou iemand mij kunnen zeggen welke soorten dit eigenlijk zijn, want Google helpt mij niet.
Het recept: https://homedistiller.org/forum/viewtopic.php?f=11&t=72468
En ineens van profiteren: wat is 2-row en 6-row malted barley?
Bedankt
Red white wheat zijn Amerikaanse tarwe soorten de rode bevat meer zetmeel suikers .
2 row zijn grotere korrels dan 6 row .
De naam komt van hoe de korrels aan de aren groeien .het aantal rijen.
En kan men deze soorten eventueel hier ergens krijgen of vergelijkbare producten?
Red Wheat is een Amerikaanse tarwe soort en is in deze contreien minder goed te verkrijgen dan de tarwe soorten die hier groeien. Het proteïne gehalte ligt rond de 12% (in vergelijking mijn biologische tarwe mout https://bio-brouwmaat.nl/product/tarwemout-bio-3-5-ebc/ welke een proteïne gehalte van 13,8% heeft). Laat je niet verleiden om een cara red of ruby tarwemout als vervanger aan te schaffen want deze heeft geen enzymatisch (diastatisch) vermogen en is een ander product. Onze tarwemouten zijn nagenoeg vergelijkbaar.
Ik heb je tarwe mout gisteren gebruikt (i.c.m. geturfd mout). Liet zich goed verwerken moet ik zeggen, was weer eens een makkelijke brouwsessie en t waterslot gaat lekker nu.
Gelukkig liet de Grainfather je niet in de steek dit keer.
Ik moet gewoon wat meer opletten dan vooraf gedacht, maar komt goed. Het rook gisteren weer naar Islay hier binnen, ben benieuwd wat eruit komt, meeste handelingen om een Whisky te maken tot nu ?. En ben nog niet klaar, ga spelen met wijnsteenzuur en Amerikaans eiken blokjes.