Meldingen
Alles wissen

"Whisky/ Bourbon " uit mais siroop.


Robbert
Berichten: 9926
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Omdat er nog steeds mensen zijn die moeite hebben met het werken met mais heb ik hier een oud recept uit de zuidelijke staten van u.s.a. :

Neem 20 liter water van 50 graden. 

Los hier 5 liter mais siroop in op .

Doe er sap bij van 1 citroen .

Voeg nu 125 gr rauwe honing toe .

Laat het afkoelen tot 20 graden . Meet SG dit mag niet boven 1070 komen .

Voeg nu 100 gr bakkersgist of soort gelijk toe.

Dit zal zeer snel vergisten .

Zodra gisting voorbij is meteen overhevelen naar stook ketel en stoken als Bourbon .

( Mais siroop is verkrijgbaar bij o.a. carrafour ) 

De gestookte drank hierna in gebrand vat laten rijpen .

 

 

Beantwoorden
9 reacties
2 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3165

@robbert Ik zou niet weten wie gediend heeft als inspiratie voor de vermelding dat mensen moeite met mais hebben 🤣 .

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9926

@alchemist  ach er zijn enkele tragische gevallen . Ik noem ook geen namen.

Het is gewoon een " bourbon" voor dummies recept . 

Maissiroop is niet goedkoop maar het geeft goed resultaat .

Beantwoorden
Notna
Berichten: 345
(@notna)
Reputable Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Robbert bedankt voor het delen van dit recept. Met het werken met mais heb ik geen problemen, maar whisky/bourbon heb ik nog niet gemaakt. Hier door komt bij mij de vraag op, hoe stook ik bourbon?

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9926

@notna bourbon stook je in potstill of whiskey still. Je stookt in principe 1/3 uit en dan spoel je ketel en destilleer je dat deel nog een keer met voor en naloop weg laten .

Bourbons worden veelal op graan vergist en ook zijn  veel bourbons die ook op het graan wordt gestookt. 

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 474
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Oriental webshop heeft verschillende soorten corn sirup die zo te zien iets vriendelijker zijn geprijsd dan wat ik in "gewone" kookwinkels zie....

Beantwoorden
McCorner
Berichten: 474
(@mccorner)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

@Robbert Gezien de moeite met mais verwerken die je noemt, ben ik eigenlijk benieuwd hoe je over het gebruik van maisvlokken denkt, zoals deze vaak te koop zijn bij shops die ook mout verkopen.

Beantwoorden
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9926

@mccorner maisvlokken worden vooraf het walsen gestoomd .  Dat wil zeggen dat je zelf meteen beperkter bent in keuze hoe te gebruiken. .

Daarnaast de smaak is minder geworden door de bewerking.

Ik zie mais vlokken  als aardappelen koken en een week later ze eten . Gewoon smakeloos .

 

Beantwoorden
McCorner
(@mccorner)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 474

@robbert Dank je, dan weet ik dat ik niet die richting op moet 😉

Beantwoorden
Paolo
Berichten: 618
(@paolo)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Toch weer gaaf zulke recepten van je Robbert 👍

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?