Omdat er nog steeds mensen zijn die moeite hebben met het werken met mais heb ik hier een oud recept uit de zuidelijke staten van u.s.a. :
Neem 20 liter water van 50 graden.
Los hier 5 liter mais siroop in op .
Doe er sap bij van 1 citroen .
Voeg nu 125 gr rauwe honing toe .
Laat het afkoelen tot 20 graden . Meet SG dit mag niet boven 1070 komen .
Voeg nu 100 gr bakkersgist of soort gelijk toe.
Dit zal zeer snel vergisten .
Zodra gisting voorbij is meteen overhevelen naar stook ketel en stoken als Bourbon .
( Mais siroop is verkrijgbaar bij o.a. carrafour )
De gestookte drank hierna in gebrand vat laten rijpen .
Robbert bedankt voor het delen van dit recept. Met het werken met mais heb ik geen problemen, maar whisky/bourbon heb ik nog niet gemaakt. Hier door komt bij mij de vraag op, hoe stook ik bourbon?
Oriental webshop heeft verschillende soorten corn sirup die zo te zien iets vriendelijker zijn geprijsd dan wat ik in "gewone" kookwinkels zie....
@Robbert Gezien de moeite met mais verwerken die je noemt, ben ik eigenlijk benieuwd hoe je over het gebruik van maisvlokken denkt, zoals deze vaak te koop zijn bij shops die ook mout verkopen.
Toch weer gaaf zulke recepten van je Robbert 👍