Meldingen
Alles wissen

Whisky


Vuurwater
Berichten: 18
Registered
Topic starter
(@vuurwater)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 4 jaar geleden
  1. Een vraagje ik heb zelf whisky gemaakt maar ligt er wit spul op de bodem wat kan zijn en je dat dan gewoon drinken 
Beantwoorden
8 reacties
5 Reacties
Alchemist
Registered
(@alchemist)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1905

@vuurwater waarmee heb je het verdund? Iets specifieker dan water.

 

Welk hout? Gewassen voor gebruik?

Beantwoorden
Vuurwater
Registered
(@vuurwater)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Nieuw Lid
Berichten: 18

@alchemist eiken snipers ja ik dat gewassen

Beantwoorden
Alchemist
Registered
(@alchemist)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Nobel Lid
Berichten: 1905

@vuurwater

Klopt het wanneer ik de aanname doe dat je leidingwater gebruikt hebt? Dan krijg je wat Robbert  hieronder heeft geschreven. Heb het zelf ook eens gehad bij een ouzo.

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7653

@alchemist dit kun je heel simpel voorkomen door zacht water of regenwater te gebruiken . 

Magnesiumzouten die meekomen bij oppompen van grondwater  en in het leiding water zitten in contact met alcohol vallen uitelkaar . En dat maakt eerst een zweem en daarna een neerslag.

Schut niet te veel want het mengt weer makkelijk en geeft dan troebelheid .

Beste is even de neerslag te binden en dan uitfilteren

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7653

@vuurwater is het een aantal dagen na verdunning dat je het ontdekte?

Het zou neerslag van magnesium sulfaat en magnesium bicarbonaat en calcium kunnen zijn .

Beantwoorden
Vuurwater
Berichten: 18
Registered
Topic starter
(@vuurwater)
Nieuw Lid
Deelgenomen: 4 jaar geleden

De vraag is moet nog keer filteren 

en is nog te drinken 

of weg gooien 

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7653

@vuurwater met filteren alleen krijg je het moeilijk weg , zelfs niet met diverse lagen keukenpapier . 

Vislijm erdoor roeren en nabezinken afhevelen of filteren dan heb je een mooie heldere drank .

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 1905
Registered
(@alchemist)
Nobel Lid
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Je kunt filteren proberen, het ligt er wel aan hoe fijn de neerslag is, misschien is hevelen beter.

 

Voor de zekerheid zou je een foto kunnen toevoegen dan hebben we een beter idee wat het kan zijn. Vooralsnog ga ik ervan uit dat het drinkbaar is.

Beantwoorden
Deel:

©2021 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?