Meldingen
Alles wissen

wie heeft een recept voor druiven?


Berichten: 13
Topic starter
(@toeter)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

zeer binnenkort gaan wij druiven plukken en daar sap van maken, maar wie heeft er een recept voor druiven.

We hebben een ontsapper en daar moet toch ook iets mee te doen zijn lijkt mij. Wie o wie heeft iets?

Beantwoorden
4 reacties
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ChrisV heeft wel wat voor je.

 

 

http://www.stookforum.nl/thread/stoken/

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Toeter ik heb gisteren mijn laatste kilo's van 200 totaal in het vergistingsvat gegooid,nu mijn werkwijze,druiven haal ik van de steeltjes en gooi ik in een klein vat daarin verpulver ik met mijn boormachine( heb ik een stang met onderaan een t aan gemaakt) de druiven tot het moes is,dat gooi ik in het vergistingsvat,ik gebruik geen suiker,brengt wel meer alc.op maar gaat ten kosten vd.smaak,ik gebruik ook geen water.dus alleen druiven en bakkersgist,op200 kg.druiven gebruik ik 1 kg verse bakkersgist die ik oplos in lauw water dat meng ik heel goed en laat het vergisten,na 1-1.5 wkn is het meestal uitgegist,(als je het ook langer laat staan maakt niets uit heb het wel eens een mnd.laten staan,)  dan is de gist naar de bodem gezakt en de schillen vd.druiven hebben een koek gevormd boven in je vat,die schillen doe ik in een zak en stook die mee,komt ten goede aan de smaak en meer opbrengst,( kussensloop heel geschikt voor)ik schep alles heel voorzichtig in de ketel zo dat het bezinksel op de bodem blijft, als ik stook laat ik mijn vat een tijdje open verdampt de mthl alc.ketel dicht beetje voorloop meestal 2 borrelglaasjes ik ruik altijd ruikt het lekker dan is het goed ,je alc.persentage zal ongeveer 75% zijn komt door dat je geen suiker hebt gebruikt.sucses,gr?Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 334
(@lespaul)
Reputable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

ja ik weet het dit is al een oude vraag maar ik kan het niet laten.

Suiker toevoegen geeft wel meer alcohol maar de vraag is of je dat wil.

Hoger alcohol van je wash maakt je distillaat ook scherper,

Ben het dus met ChrisV eens...

Verder gebruik ik al jaren een "ontsapper" en dat werkt uitstekeloos oftewel uitsteekbaar...

Gebruik ik ook voor mijn slivovice...

BTW mijn pruimen hebben weer pruimenmot.... grrr

die wormpjes er in is wel een goede gistvoeding...

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Ik heb in Roemenie met wormpjes in de abrikozen gestookt,maakt niets uit.ontsapper en alles wat modern is gebruik ik niet,alleen een alc.meter.stookte voor drie jr.terug ook nog op hout.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?