Beste medestokers,
Is er al iemand in geslaagd een lekkere gin te maken met hints van zwarte peper? Iets in de richting van Opihr gin?
Ik hoor het graag.
Dit zegt de AI.
Opihr Gin is een premium gin die wordt geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk en wordt geïnspireerd door de handelroutes van de oude wereld die zich uitstrekken van het Midden-Oosten tot de Middellandse Zee. Het wordt gemaakt met een unieke mix van specerijen en botanicals om een exotische smaak te creëren. Hieronder vindt u een algemene gids over hoe u Opihr Gin kunt maken:
Ingrediënten:
- 700 ml neutrale gin
- 6 kardemompeulen
- 8 zwarte peperkorrels
- 4 jeneverbessen
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 stukje gember van ongeveer 3 cm, in plakjes gesneden
- Schil van 1 sinaasappel
Instructies:
- Voeg alle specerijen, botanicals en sinaasappelschil toe aan een grote pot.
- Voeg de gin toe en roer om alles te mengen.
- Dek de pot af en laat het mengsel ongeveer 24 uur rusten.
- Filter het mengsel door een fijne zeef om de specerijen en botanicals te verwijderen.
- Giet de gin in een fles en bewaar op een koele, donkere plaats.
Opmerking: deze instructies zijn alleen bedoeld als algemene gids voor het maken van een gin die vergelijkbaar is met Opihr Gin.
En hier het gin recept, het koken van Alcohol op open vuur lijkt me trouwens niet raadzaam, beter een elektrische kookplaatje.
Neutrale gin, ook wel bekend als London Dry gin, is een heldere en droge gin die wordt gemaakt door neutrale alcohol te distilleren met jeneverbessen en andere botanicals. Hieronder vindt u een algemene gids over hoe u neutrale gin kunt maken:
Ingrediënten:
- 1 liter neutrale alcohol van hoge kwaliteit (bijv. graan- of melasse-alcohol)
- 10 gram jeneverbessen
- Andere botanicals naar keuze (bijv. korianderzaad, engelwortel, liswortel, citrusvruchten, enz.)
Instructies:
- Voeg de jeneverbessen en andere botanicals toe aan de neutrale alcohol in een grote pot.
- Roer om alles te mengen.
- Laat het mengsel gedurende minstens 24 uur staan om de smaken van de botanicals in de alcohol te laten trekken.
- Plaats de pot op een warmtebron, zoals een gasfornuis, en verhit langzaam totdat het mengsel begint te koken.
- Zet het vuur laag en laat het mengsel sudderen gedurende ongeveer 3 uur, totdat het meeste van de alcohol is verdampt en er ongeveer 250 ml overblijft.
- Haal de pot van het vuur en laat de gin afkoelen tot kamertemperatuur.
- Filter de gin door een fijne zeef om de botanicals te verwijderen.
- Giet de gin in een fles en bewaar op een koele, donkere plaats.