Origineel recept pontarlier uit1855
Gestookt op potstil. 95 l Alcohol 85%
2,5 kilo Alsem . ( dit bestond uit Alle delen van de struik . wortel tot blad )
5kilo Anijs zaden gekneusd.
5 Kilo venkel . ( Knol vers met zaden )
12 uren Macereren op 50 graden .
het gehele maceraat in ketel .
Distilleer .
na distilleren de op de helft van gewonnen Absinthe alcohol 40l
1 kilo alsem
1 kilo hysop
500 gr citroenmelisse
Dit 12 u trekken op 50 gr
dit uitzeven en beide delen samen voegen
Met regenwater op 70% brengen .
rijpen min 1 jaar .
Dergelijke mega recepten kunnen beter worden teruggebracht naar vereenvoudigde hoeveelheden, of nog makkelijker naar procenten.
Het is wel eeng oede leidraad als je Absint wilt maken maar je moet flink aan het rekenen ?
Tja Sorry ? Maar Zo staan meeste recepten in mijn boeken . Ik had voor gemak vertaald vanuit oud
frans distilleerderijen handboek . taal is vaak lastiger dan delen .
Je zet de kilo's in grammen (1kg =1000 gram) en deel daarna alles door 100.
Valt dus best mee.
Liefhebbers voor verse absinth alsem? Ik moet weer snoeien in de tuin!