Meldingen
Alles wissen

Alcohol met sinaasappelschil


Berichten: 50
Topic starter
(@gerardo)
Trusted Member
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Vraagje 

Heb biologische sinaasappelschillen op alcohol 80% staan. Bedoeling was om er orangechello van te maken.

Ik vroeg me af als ik de alcohol met sinaasappelsmaak  verdun tot 40% en een keer overhaal.

Komt er dan sinaasappel smaak mee in de borrel ?

 

Beantwoorden
5 reacties
1 Beantwoorden
rinus55
(@rinus55)
Deelgenomen: 2 jaar geleden

Honorable Member
Berichten: 408

@gerardo waarom zou je dit doen? smaak word op zeker minder als je hem overhaalt

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 559
(@psycat)
Honorable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hoi Gerardo

 

Absoluut maar de alcohol heeft de neiging troebel te worden door oplossing en neerslaan van essentiele olienn.

Je kan voor meer smaak gedroogde appelsienschillen toevoegen in de ketel.

(werkt voor alle citrus, citroen, pompelmoes, lime etc)

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@gerardo)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Trusted Member
Berichten: 50

@psycat 

Bedoel je gedroogde sinasappelschillen

Bij alcohol 40% en dan stoken?

Of gedroogde sinaasappelschil bij suiker stookwijn?    Hoe droog je sinaasappelschil in oven of in de zon?

Vast bedankt voor antwoord

 

Beantwoorden
Psycat
Berichten: 559
(@psycat)
Honorable Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Hi Gerardo

 

Hier mijn methode voor citrus schillen.  Er zijn er zekere andere maar deze werkt voor mij.

Was de citrus grondig en schuur ze licht af met een staalsponsje.  Ze zijn immers bedekt met een laagje was om ze langer vers te houden

Schilze met een fijn schiller en zorg dat er geen (bitter) witte schil aanhangt

Droog ze.  Ik leg ze op mijn houtkachel maar alles is OK  Zon, oven etc

Bewaar in gesloten glazen potof vermaal ze tot poeder voor langdurig bewaren.

Ze blijven een paar maand vers.

 

Je kan ze in je stookketel doen samen met de appelsien alcohol.

Bij de naloop komenveel olien vrij en als je dan de alcohol op drinksterkte brengt, slaat die troebel.  Het zogezegde Pernod effect  🙂

 

Wel heerlijk product om bv pannekoeken te flamberen 🙂

 

Beantwoorden
1 Beantwoorden
(@gerardo)
Deelgenomen: 9 maanden geleden

Trusted Member
Berichten: 50

@psycat   ga dit zeker eens proberen

  1. Dank je

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?