Vraagje
Heb biologische sinaasappelschillen op alcohol 80% staan. Bedoeling was om er orangechello van te maken.
Ik vroeg me af als ik de alcohol met sinaasappelsmaak verdun tot 40% en een keer overhaal.
Komt er dan sinaasappel smaak mee in de borrel ?
Hoi Gerardo
Absoluut maar de alcohol heeft de neiging troebel te worden door oplossing en neerslaan van essentiele olienn.
Je kan voor meer smaak gedroogde appelsienschillen toevoegen in de ketel.
(werkt voor alle citrus, citroen, pompelmoes, lime etc)
Hi Gerardo
Hier mijn methode voor citrus schillen. Er zijn er zekere andere maar deze werkt voor mij.
Was de citrus grondig en schuur ze licht af met een staalsponsje. Ze zijn immers bedekt met een laagje was om ze langer vers te houden
Schilze met een fijn schiller en zorg dat er geen (bitter) witte schil aanhangt
Droog ze. Ik leg ze op mijn houtkachel maar alles is OK Zon, oven etc
Bewaar in gesloten glazen potof vermaal ze tot poeder voor langdurig bewaren.
Ze blijven een paar maand vers.
Je kan ze in je stookketel doen samen met de appelsien alcohol.
Bij de naloop komenveel olien vrij en als je dan de alcohol op drinksterkte brengt, slaat die troebel. Het zogezegde Pernod effect 🙂
Wel heerlijk product om bv pannekoeken te flamberen 🙂