Meldingen
Alles wissen

Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten


Berichten: 1
Topic starter
(@oodepoire)
New Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Na het mechanisch persen van fruit voor sap, voornamelijk appels en peren, kan ik beschikken over de pulp die overblijft. Is dat geschikt voor vergisting (in gistvat 60ltr) en zo ja, welke werkwijze, welke toevoegingen etc. 
Alle tips en verwijzingen zijn meer dan welkom 😀 

 

Beantwoorden
3 reacties
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9961

@oodepoire zie werkwijze grappa. 

 

Beantwoorden
Theresa
(@theresa)
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 310

@robbert Rob voor jou is Grappa maken vanzelfsprekend maar misschien wil je het iets uitgebreider uitleggen.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9961
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Het is vrij simpel als je maar een geschikte ketel daarvoor hebt.

 grappa of soort gelijk is het best uit spontaan vergiste pulp  .  . Na vergisting stook je de drank uit de pulp en even als een brande wijn of cognac stook je de low wine opnieuw op verse batch vergist pulp. De low wine kun je het beste voorverwarmt toevoegen aan de pulp. De fijns uit eerste stook neem je mee en de 2e overhaal maak je scheiding. 

 je gebruikt hierbij geen kolom ketel!  . Overhalen op potstill , alambiek met terug Stort Met dubbele bodem of korf .  Of beter is een charantaise 

Een eau bain Marie of stoom verwarmde ketel is hierbij ook geschikt. 

Gebruik van een kookzak en kookstenen zijn zeker een must.

Vooraf de  overhaal voorstoken op 65 gr is ook verstandig. 

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?