Hallo. Ik ben mij steeds meer aan het verdiepen in deze mooie hobby. Op het gebied granen zie ik door de bomen het bos niet meer.
Bedoeling is om een basisalcohol te maken van graan ipv kristalsuiker. Voor het maceren, gin etc.
Nu zijn tarwe gerst rogge en haver goed verkrijgbaar. Wat zijn de specifieke smaak eigenschappen per soort?
Welk soort is het beste toe te passen voor het maken van een basisalcohol?
Als ik bijvoorbeeld gelijktijdig rogge en gerst mout, kan dit gelijktijdig of duurt het ontkiemen bij de ene soort langer dan de andere?
Aangezien de tekst nagenoeg niet leesbaar is, een nieuwe poging.
Ik wil een basis alcohol maken van graan en daar heb ik een paar vragen over.
Wat zijn de specifieke smaakeigenschappen van gerst,tarwe,haver en rogge?
Welk soort is het meest geschikt voor het vergisten?
Is de mout goed te bewaren zodat ik vooruit kan werken?
Vers groenmout en zuurmout is maar enkele dagen houdbaar . Geeest kun je het mist goed verpakt vrij lang bewaren . Men zegt soms wel meer dan een jaar maar zo vers mogelijk verwerken geeft altijd een mooier product .
(Pas wel op voor mijt en graanklander. )
Duidelijke uitleg, ik ga gewoon wat dingen proberen en testen. Alleen het eesten is nog een beetje een vraagstuk voor mij. Ik zat te denken om een houten bak te maken met horregaas ertussen. En daaronder een elektrisch kacheltje die erdoor, of onderdoor en overheen blaast.
Mijn probleem is alleen dat ik de worteltjes en kiempjes er niet af krijg...