Meldingen
Alles wissen

Basis distillaat van suiker en Turbogist

Pagina 4 / 14

Berichten: 35
Topic starter
(@likeurmeneer)
Eminent Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Je kunt alleen testen met een vinometer, een refractometer en een alcoholdobber heb  je in jouw geval niets aan. Er zit zeker weten alcohol in je mengsel!

Beantwoorden
Berichten: 108
(@boomer)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ik heb de alcohol meter hier op de site gekocht. mijn teruggewonnen alcohol heeft 94 procent en de originele 97 procent dat meet hij wel ... beter wil ik meer zien hahahaha

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Met de juiste refractometer is het zeker wel te meten.

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Goedenavond Boomer, met de alcoholdobber kun je wel je distillaat meten maar niet je stookwijn. De stookwijn kun je alleen meten met de vinometer. Omdat er in je stookwijn altijd restsuikers zullen zitten blijft de dobber te hoog drijven omdat de wijn een te hoge dichtheid heeft. Als je stookwijn met de turbogist is uitgegist moet je zeker tussen de 18 en de 23% alcohol zitten

Beantwoorden
Berichten: 108
(@boomer)
Estimable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

vandaag nieuw turbogist binnen gekregen , dus we wachten f op morgen en erna 🙂 thnx stookwinkel !!!!

Beantwoorden
Berichten: 14
(@wodkaivan)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ik heb gehoord dat je er ook een scheut melk bij kan doen(icm)de bakkergist variant

Beantwoorden
Berichten: 570
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dit is dus een mix van 15 liter ??? Zoals iknhet nu lees ???

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Hoi Kapisjon, 25 liter, waarvan 8 kilo suiker en de rest water.

Beantwoorden
Berichten: 570
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Kortom 25 liter vat

10 liter water uit de kraan
En 15 liter suikerwater met 8 kg suiker ??
En n zakje turbo gist ?

Groetjes !!!

Beantwoorden
Berichten: 14
(@wodkaivan)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

ik heb een vraagje bij hoeveel graden(constant) doet de gist het beste zijn werking?

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Bij 25 graden, 10 dagen lang.
In ieder geval totdat de stookwijn volledig is uitgegist en geen bubbels meer geeft.
Bij het "VOORZICHTIG" afhevelen (met een speciale hevel die de gist op de bodem onberoerd laat) de stookwijn overhevelen.

Beantwoorden
Berichten: 14
(@wodkaivan)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

top! en je kon het ook klaren las ik??? met een goedje??

Beantwoorden
Berichten: 1657
 Piet
(@betweter)
Noble Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Klaren hoeft niet (met Turbo Klar) als je het goed laat uitgisten en je stookwijn helemaal helder is.

Beantwoorden
Berichten: 14
(@wodkaivan)
Active Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

nu ben ik sinds gisteren ( 20:00 uur) met dit recept aan de gang gegaan (10 liter koud water in het vat) 8 kilo suiker icm met 5 liter water 15 minuten laten koken en bij 32 graden heb ik de gist erbij gedaan net zolang geroerd tot dat de klontjes van de gist weg waren nu staat het 24 uur maar heb niet echt het gevoel of het aan het gisten is iemand een idee hoe dit kan? en wat ik verkeerd heb gedaan??

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Je hebt niet iets verkeerd gedaan hoor, is het totaal uitgekomen op 25 liter? welke gist heb je gebruikt? 8 kg suiker op deze hoeveelheid is heftig en de turbogist kan het aan. maar soms is even een extra eerste zetje nodig. gooi maar eens een snee brood in je mengsel erbij en voor je het weet gaat het als een dolle tekeer. een pak appelsap erbij heeft het zelfde effect.

Succes!

Beantwoorden
Pagina 4 / 14
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?