Ik heb zojuist drie gistingen vergeleken: een met een gistbom, een met zemelen en een met tomatenpuree als gistvoeding.
Ik vond de eerste twee het minste bijsmaken hebben en die laatste had een (klein) bijsmaakje. En een probleem met de tomatenpuree is bovendien inderdaad de rode kleur, die er maar moeilijk uit te krijgen is.
Ik stap er vanaf.
is er nog een huis tuin in de winkel voeding voor de gist te voeden?
heb vandaag bestelling gedaan van 30 liter vat ed en kan ik daar mee testen
Producten met veel eiwitten en aminozuren .
Denk aan bonen , soja enz
zou eigenlijk aan mijn dochter moeten vragen is geboren met een erfelijke ziekte p.k.u.
dat is 1 eiwit wat ze niet kan afbreken
ze kreeg altijd eiwit vervangers waar net die ene niet inzat
ook tijdens zwangerschap was dat streng opvolgen maar nu opa van een gezonde jongen.
nog even een tip waar ik gisterenavond aan zat te denken
een Koreaanse schoondochter vertelde dat als je plastic snei plankjes die verkleurt zijn door paprika e.d ,moet je in de volle zon buiten leggen dan verdwijnt de kleur
ga het ook testen met de plastikke pollepel die is ook rood geworden door tomaat
eerst vandaag nog wat aanmaken als vat binnenkomt en daarna testen of tomaatkleur verdwijnt in de zon
Je hebt dus geen cuts gemaakt terwijl dat altijd moet, je hebt in elk stookproces nou eenmaal fores, heads, hearts en tails. Bovendien is het drinken van fores serieus ongezond!
Moet dat dan ook als je gewoon een kolom op de T500 gebruikt? en dus geen smaken wil overbrengen? Ik heb hetzelfde probleem met een te sterke alcohol smaak die teveel doorsmaakt in mijn zelfgemaakte baileys, maar aangezien ik geen alambiek gebruikte maar wel een kolom, dacht ik dat cuts en fores en mids en naloop toch niet nodig waren? Of heb ik dit verkeerd begrepen?
Uv breekt het af ja .
Maar tomaten puree gebruiken in het beslag blijft Amerikaanse hobby kneierij en niet een slimme oplossingen .