Meldingen
Alles wissen

Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje


Robbert
Berichten: 10342
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Een gewalst graan 

3 soorten mout .

Ph correcte middel .

Een zakje mineralen voor  betere enzym werking.

1611682634-IMG_20210126_114053629.jpg
Beantwoorden
82 reacties
24 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10342

Eerste stap mout + graan+ water op 45 graden .

Hierbij komen zuren vrij die later bij vergisten aroma's toevoegen .

1611682911-IMG_20210126_115609681.jpg
Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10342

Na 20 min verhogen naar 55 graden .

Eiwit rust en hier wordt deel van eiwitten verwerkt tot aminozuren 

1611683045-IMG_20210126_122720775.jpg
Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10342

Ph controle + correctie ( en ook 2e ketel gevuld

1611683137-IMG_20210126_121602085.jpg
Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10342

20 min rusten 

1611683227-IMG_20210126_123719488.jpg
Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 10342