Meldingen
Alles wissen

Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje


Robbert
Berichten: 7787
Registered
Topic starter
(@robbert)
Illuster Lid
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Een gewalst graan 

3 soorten mout .

Ph correcte middel .

Een zakje mineralen voor  betere enzym werking.

Beantwoorden
71 reacties
20 Reacties
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7787

Eerste stap mout + graan+ water op 45 graden .

Hierbij komen zuren vrij die later bij vergisten aroma's toevoegen .

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7787

Na 20 min verhogen naar 55 graden .

Eiwit rust en hier wordt deel van eiwitten verwerkt tot aminozuren 

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7787

Ph controle + correctie ( en ook 2e ketel gevuld

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7787

20 min rusten 

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7787

Vooraf volgende stappen waarbij de beta en alfa amylase enzymen hun best moeten doen mineralen toevoegen .  Deze zorgen voor betere activiteiten van de enzymen .

Beantwoorden
Robbert
Registered
(@robbert)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Illuster Lid
Berichten: 7787