Meldingen
Alles wissen

Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje


Robbert
Berichten: 9895
Topic starter
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Een gewalst graan 

3 soorten mout .

Ph correcte middel .

Een zakje mineralen voor  betere enzym werking.

1611682634-IMG_20210126_114053629.jpg
Beantwoorden
82 reacties
24 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9895

Eerste stap mout + graan+ water op 45 graden .

Hierbij komen zuren vrij die later bij vergisten aroma's toevoegen .

1611682911-IMG_20210126_115609681.jpg
Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9895

Na 20 min verhogen naar 55 graden .

Eiwit rust en hier wordt deel van eiwitten verwerkt tot aminozuren 

1611683045-IMG_20210126_122720775.jpg
Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9895

Ph controle + correctie ( en ook 2e ketel gevuld

1611683137-IMG_20210126_121602085.jpg
Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9895

20 min rusten 

1611683227-IMG_20210126_123719488.jpg
Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9895

Vooraf volgende stappen waarbij de beta en alfa amylase enzymen hun best moeten doen mineralen toevoegen .  Deze zorgen voor betere activiteiten van de enzymen .

1611683413-IMG_20210126_123957749.jpg
Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9895