Meldingen
Alles wissen

Eens wat anders proberen, (echte) rum

Pagina 3 / 3

Alchemist
Berichten: 3166
Topic starter
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

De rum met Belgian Ale gist gaat nu voor de eerste ronde door de ketel en de andere zal ook spoedig volgen. Bij suikerwater gaf de ananasgist i.c.m. bakkersgist frisse geuren zoals perzik, custard, wat bloemigs. Bij de melasse, pruimen en suikerriet werd dat toch wat anders, verbrand rubber en aardgas, zo sterk lijkend op aardgas dat ik in het begin m'n fornuis een aantal keer heb nagelopen 😆 .

 

Dat weerhoudt me er niet van om eens te gaan experimenteren met de ananasgist en deze uiteindelijk te drogen, staat sinds gisteren in dus hoop over een paar dagen deze te kunnen drogen.

Beantwoorden
3 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9961

@alchemist je zegt dat je gisteren bent begonnen met de gist op te kweken en deze met een paar dagen te kunnen drogen. 

Voor een gist met hoog cellen getal dus levens vatbaar en sterk genoeg om een beslag uit te kunnen gisten zal een paar dagen niet genoeg zijn . 

Een incubator kan hierbij helpen. 

Beantwoorden
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3166

@robbert de vorige keer ging het ook hard en ik heb nu meer materiaal in de ziplock zak zitten, ik geef het de tijd tot wanneer ik denk dat het goed is, wordt eerst gezeefd en krijgt dan moutmeel erbij.

1694948220-Compress_20230917_125523_3657.jpg
Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9961

@alchemist wanneer het in mout meel zou worden gezet dan moet het tot 3 X zijn volume kunnen rijzen alvorens je een gist hebt wat je kunt drogen.

Beantwoorden
Pagina 3 / 3
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?