Meldingen
Alles wissen

Eerste rum


Berichten: 374
Topic starter
(@odevie)
Reputable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Wie heeft er ervaring met rum maken obv de rietsuikermelasse van stookwinkel?

Mijn eerste vat staat flink te pruttelen zoals het recept van Jan, 3,5 liter melasse en 2,5 kg rietsuiker in 25 liter. Ik heb toch maar het begin SG gemeten, dit zat rond de 1100. De gist is van Prestige, de rum turbo.

De vraag is nu hoe lang de vergisting doorgaat en hoe je kan weten dat alles uitgegist is.Ik las dat slechts 50% van de suikers in melasse vergistbaar zijn, dus met een SG meting wordt je niet zoveel wijzer lijkt mij.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Beantwoorden
3 reacties
2 Reacties
Alchemist
(@alchemist)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Famed Member
Berichten: 3168

@odevie Een S.G. meting kun je nog steeds gebruiken, wanneer deze niet meer daalt na een paar dagen kun je ervan uitgaan dat de vergisting voorbij is. 

 

Anders een aansteker of lucifer buiten het vat aansteken, in het vat houden, gaat die uit dan loopt de vergisting nog of is in ieder geval de CO2 deken er nog, blijft ie aan dan kun je destilleren.

Beantwoorden
@ndré
(@ndre)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1164

@odevie ik heb de melasse 14 dagen laten vergisten en daarna gedestilleerd, na het destilleren word het alleen maar smaakvoller😋

Cheers alvast.

Groet, @ndré🥃😎

Beantwoorden
Berichten: 10
 Edo
(@edo)
Active Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Heeft iemand trouwens een tip voor goedkopere rietsuiker? Waar kopen jullie die?

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?