Meldingen
Alles wissen

Frambozen Schnapps van diepvries frambozen

Pagina 11 / 12

Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

bij absinth doe je een scheiding op basis van sterkere kruiden en zoals in filmpje is 1:2 en andere recepten 1:3
Bij fragiele aroma's als bij framboos is dat 1:1 .
maar i.d.d. het principe is i.d.d. wel als dat absint filmpje

Beantwoorden
Murmillo
Berichten: 2690
Admin
(@murmillo)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Dank! Weer wat geleerd!

Beantwoorden
Berichten: 23
(@sebas)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

 

Ik begrijp dat het sport is om het met diepvries frambozen te maken, maar zal er meer smaak meekomen als je het met verse frambozen maakt, zoals deze:

Beantwoorden
maasjoerts
Berichten: 75
(@maasjoerts)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Ik zeg doen, heb zelf juist diepvries gekocht bij de Lidl, waar zijn deze te koop ?.

Beantwoorden
evds3
Berichten: 1415
(@evds)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

gisteren 8 liter frambozenschnaps in de fles gedaan

gr erik

Beantwoorden
Geer
Berichten: 29
 Geer
(@geer)
Eminent Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Iemand een idee hoe ik de frambozen schnapps roze kan kleuren?

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Door hybiscus bloem blad even te laten trekken krijg je een licht roze kleur

Beantwoorden
Berichten: 52
(@tuinboon)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

De schnaps twee weken op frambozen laten trekken. Daarna filteren door een koffiefilter en bottelen. Dan heb je een mooie zachtroze borrel!

Beantwoorden
Berichten: 1832
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Niet zo moeilijk, laat er frambozen in marcareren. Ik heb hier terug een stukje over geschreven. Maar ik moet er wel bij zeggen dat na ruim een jaar de kleur van diep paars naar donker geel is veranderd. Maar de smaak is ook veranderd, deze is nog beter geworden (zoals zo vaak na wat geduld).

Beantwoorden
Berichten: 24
 DonQ
(@donq)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Afgelopen woensdag dit recept dit recept ingezet, maar verkleind naar 10 liters en omdat ik ongeduldig ben maar een zakje rumgist gebruikt dat ik al had in plaats van iets geschikters. Heb 1,5 kg suiker en 3 kg frambozen gebruikt, eerst 1 kg en de suiker in een pan gedaan en met  genoegwater dat het onderstaat verwarmd. Al wat drijft eruitgeschept en in de blender gedaan, dan weer 1 kg frambozen erbij, totdat alles in de pan of de blender zit. Blender en pan geleegd in gistingsemmer, aangevuld met koud water tot iets over 10 liter en afgekoeld. Beetje afgetapt als giststarter, SG genomen en gecorrigeerd voor temperatuur, was 1,071, bij 34 C de gist erbijgedaan en gewacht tot er wat ging borrelen. Vandaag tijdens mijn eerste ruwstook van rum (6 keer 1 liter 20% uit een airstill halen valt toch tegen, maar het zij zo) maar even weer een RG genomen en het was alweer 0,995. Zou dus 10% alcohol moeten zijn en helemaal droog. Heb maar even een sampletje geproefd en inderdaad, smaakt naar verwachting, droog, licht zuur, niet al te sterk, zeker het verstoken waard. Als ik klaar ben met de (eerste) ruwstook van de rum (ben nu met 5 van 6 bezig) denk ik dat ik deze maar ga verstoken en de ruwe rum nog even in hun potten laat. Verwacht ook nog wel een grotere batch van hetzelfde te maken, volgens oorspronkelijk recept. Ik houd jullie op de hoogte.

Beantwoorden
OrangeLoo
Berichten: 136
(@orangeloo)
Estimable Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Geinspieerd door dit topic heb ik vandaag een emmer frambozenwijn neergezet om een mooie frambozen borrel van te maken. Dan heb ik straks naast mijn appel en kers ook nog frambozen Eau de vie. Net mooie nieuwe Kilner taps van 5 liter aangeschaft dus straks genoeg borrels naar keuze van de tap 🙂 Mijn 8 liter kilner moet ik nog een nieuwe inhoud voor bedenken 😉

Ik heb 9 kilo frambozen opgekookt met 5 kilo suiker en aangevuld tot 25 liter. Het totaal heeft een sg van 1080 en zou dus een goede 10% alcohol moeten kunnen bereiken. Dit kan met meer suiker natuurlijk veel hoger maar ik ga voor goede smaak, de hoeveelheid maakt me niet zoveel uit.

Na het opkoken heb ik alles met de staafmixer gladgemaakt. Er zit dus geen zichtbare framboos meer in.

Een deel in een pot om als starter te dienen. Ik heb dit keer Champagnegist gebruikt.

Ik heb 1 kilo frambozen in de vriezer achter de hand gehouden om na de eerste stook deze frambozen een tijdje te laten macereren om meer echte frambozengeur er in te krijgen. Daarna wil ik hem opnieuw stoken om zo weer een mooie blanke en heldere eau de vie te verkrijgen. Ik hoop dan net als de frambozen Eau de Vie van Lubberhuizen en Raaff een fantastische borrel met echte frambozengeur te verkrijgen.

Ik hoop de backset van deze stook nogmaals een keer te kunnen opstarten met nieuwe suiker voor een nieuwe ronde. We zien dan wel hoe die gaat smaken. 

Ik houd jullie op de hoogte!

Zou dit ook zo gaan met Krieken, morellen, zure kersen of hoe je die kersen ook wil noemen 🙂

Die heb ik nog redelijk wat in mijn vriezer zitten

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jazeker, lees het Kirsch van morellentopic maar eens door. Dat is ook heel erg lekker! Zelf puur oiver vanilleijs is het geweldig. Klinkt zonde, maar het is echt een smaakexplosie!

https://www.stookforum.nl/thread/kirsch-van-morellen-zure-kers/

 

 

Beantwoorden
Berichten: 570
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Beste ,

Klopt het dat deze methode frambozen trekken op zuivere alcohol is ?

Beantwoorden
Berichten: 6759
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Beste ,

Klopt het dat deze methode frambozen trekken op zuivere alcohol is ?

Hoi Shawn, jep. Macereren in neutraal (paar dagen is voldoende hoor) en afstoken en weer op drinksterkte brengen. Ik heb nog steeds flessen zat en laat ze bewust op de zaak. Als ik ze mee naar huis neem zou ik er dagelijks van drinken. Echt een aanrader. iedereen vind hem geweldig!

Beantwoorden
Berichten: 570
(@kapisjon)
Honorable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Top!

En welke verhoudingen worden er gebruikt?? Framboos / liters 96%?

En tot hoever verdun je daarna?
Voor je het ga stoken.

Zoals ik nu begrijp ben je dus afgestapt van het frambozen vergisten.

Ik ga ook maar een lading maken...

“vandaar dat de zakken turbo gist besteld zijn”

De t500 ga ik tussen kerst en oud en nieuw schoonmaken en dan ga ik een lading neutrale alcohol maken voor dit recept.

Daarna stook ik het af met de baby dragen.

Beantwoorden
Pagina 11 / 12
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?