Meldingen
Alles wissen

Frambozen Schnapps van diepvries frambozen

Pagina 12 / 12

Robbert
Berichten: 9959
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Frambozen bevatten zelf weinig suikers .
Een aantal dagen laten trekken in een hoogpercentage brandewijn .
Na enkele dagen afstoken inclusief de pulp in de ketel geeft beste resultaat.
Door daarna de alcohol te percoleren over wat verse gekneusde frambozen in een korf krijg je een mooie kleur en nog meer aroma.
Hierna kun je suikersiroop toevoegen .

Beantwoorden
Berichten: 6760
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Precies wat Robbert zegt. Ik heb geen verhoudingen bijgehouden. Volgens mij staat er een paar paginas terug nog wel wat ik ongeveer gedaan heb. Ik meen dat ik ongeveer 8 liter neutraal van 92% had en 5 of 6 kilo frambozen. Die 8 liter aangevuld tot 25 liter en rustig afgestookt tot een mooie heldere borrel. Het resultaat verdund tot 42%. Ik heb geen suikersiroop toegevoegd want ik wil gewoon een eau de vie. Maar je kunt hier natuurlijk ook een heerlijke likeur mee maken.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9959
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Het kan inderdaad zowel gezoet als ongezoet heerlijk zijn .
Betreft verhouding doe de frambozen in een pot , kruik of ketel .
Vul aan met de alcohol tot de alcohol ongeveer 2 vingers breed boven de gekneusde frambozen staat .
Gebruik voldoende sterkte alcohol zodat de sap en alcohol mengsel altijd percentage boven 20% blijft .
Anders zou het kunnen gaan gisten of schommelen .

Beantwoorden
Pagina 12 / 12
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?