Meldingen
Alles wissen

Frambozen Schnapps van diepvries frambozen

Pagina 4 / 12

Berichten: 6770
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

De frambozen zijn nu aardig uitgegist. Heel af en toe nog een bubbeltje, maar kan ook komen door het opwarmen van het huis met dit weer. Volgens de hydrometer is al het suiker vergist.

Wel een mooi gezicht zo. Ik tijwel een beetje of ik hem helemaal ga laten klaren of dat ik hem ga stoken. Ik wil veel geur mee, dan is het mischien niet zo erg dat hij nog niet helemaal helder is. 

Beantwoorden
gompie
Berichten: 991
(@gompie)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Kun je niet de helft eerst doen en de rest beter laten klaren, dan weet je gelijk het verschil.

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

2 dagen geleden heb ik de boel overgeheveld, een flinke berg rommel bovenop kon ik zo met de schuimspaan er af halen. De rest netjes overgeheveld.

Nu 2 dagen later een mooi laagje gist op de bodem en een kleine 18 liter in mn ketel getapt en een klein glaasje voor mijzelf, best lekker frambozenwijn! 

Bovenop het laagje gist heb ik nog wat wijn laten liggen zodat het niet uitdroogt. Daar mijn laatste zak frambozen bijgegooid. Bij de backset straks nieuwe suiker, en als de boel is afgekoeld doe ik dat op het oude gist en de nieuwe frambozen. Eens kijken of het vanzelf weer op gang komt, anders weer een zakje champagnegist er bij. Bij de appels ging een 2e vergisting van de backset uitstekend, echter heb ik daar geen gebruik gemaakt van het oude gistbed.

Nu afwachten hoe deze borrel gaat smaken! 

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Dit was de "rommel" die met de schuimspaan er af te scheppen was.

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ondanks dat er maar 18 liter in de boiler zit kwam het toch nog dopor de condensor heen. Snel teruggekieperd en antischuim er bij. Gebruik ik eigenlijk nooit. Nu van genezen 🙂

De geur die in het distillaat zit overtreft ruimschoots mijn verwachtingen. De frambozengeur is extreem aanwezig. Ik hoop dat dat zo blijft. Dit zou wel eens de lekkerste eau de vie kunnen worden die ik ooit gemaakt heb!

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ondanks dat er maar 18 liter in de boiler zit kwam het toch nog door de condensor heen. Snel teruggekieperd en antischuim er bij. Gebruik ik eigenlijk nooit. Nu van genezen 🙂

Hahaha, ik heb dat ook eens gehad met een whisky. De paar druppeltjes vergeet ik ook niet meer.

Ik hoop dat desondanks je eau de vie geweldig gaat worden.

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Mijn vrouw komt binnen en zegt wat ruikt het hier lekker! Ze denkt dat zelfs zij hier af en toe wel een borreltje van gaat nemen. Normaal drinkt ze alleen zoete meuk 😉

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Na verdunnen 5 stuks 750 ml flessen van 45%. Deze gaan alleen nog maar lekkerder worden als ze even hebben gerust. De reflux zit er nu op om de laatste alcohol er uit te krijgen en zelfs die ruikt nog enorm naar framboos.

Het bodempje gist en laagje wijn in de emmer met de zak frambozen er op staat alweer te gisten,  jammer dat ik zelf nu geen wortkoeler heb voor de backset straks! Ik denk dat deze backset straks nog een prima smaak gaat afgeven, kan bijna niet anders!

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Zo ziet de buit er nu uit 🙂 De rest van de flessen krijgt nog een labeltje. Ik zal proberen wat over te houden voor de bbq. Ik durf oprecht te zeggen dat deze minstens zo lekker is als die van Lubberhuizen, en dan moet hij nog rijpen.

De reflux heeft inmiddels bijna zo'n zelfde 750 ml fles vol. En ruikt net zo lekker.

Beantwoorden
Berichten: 316
 DDM
(@ddm)
Reputable Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Jan, ik kijk al uit naar de barbecue!

Geen bang om je refluxkolom te ‘vervuilen’ met aroma’ die je er niet meer uit krijgt? Dat is de reden waaom ik dit nog nooit heb gedaan.

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik heb daar nog niet bij stilgestaan Dirk, met de appels was dat aroma uiteraard niet zoveel aanwezig. Het is in ieder geval een goede reden om hem eens een keer goed schoon te maken. De zadels zijn er nog niet uitgeweest. 

Beantwoorden
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Schitterend resultaat Jan!

Bewaar maar goed voor de barbecue 🙂

 

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

1 flesje ligt nu in de vriezer. Nadat ik mn zoontje uit school heb gehaald mag ik een glaasje van mijzelf 😉 Ik laat wel over voor de bbq hoor, mn appelschnapps is ook erg lekker en daar heb ik nog wel een liter of 12 van 🙂 Dus ik red me wel 🙂

Beantwoorden
Berichten: 6770
Admin
Topic starter
(@stookforum)
Illustrious Member
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Ik ben er nu achter dat de frambozenschnapps uit de koelkast beter smaakt dan uit de vriezer. Dat houden we er dus in.

Maar wat is dit een superlekker recept! Ik moet zorgen dat er een nieuwe batch klaar is voor de laatste op is. dit moet ik echt altijd in huis hebben. Van de 5 flessen van 750 ml heb ik er nog 3, dus moet weer aan de slag denk ik!

Ik heb het oude sap aangevuld met nieuwe suiker maar die bubbelt nog steeds! Die kan ik dus nog niet afstoken. Ik ben heel benieuwd of hier ook nog een goede smaak uit komt, hij ruikt wel net zo goed aan het waterslot als de originele batch.

Ik zag nu trouwens dat ik voor kilozakken frambozen gewoon bij Albert Heijn terecht kan en er niet speciaal voor naar de Sligro hoef. 1 Kilo frambozen bij Albert Heijn is ongeveer 6 euro, en bij sligro 7,00 excl btw. BTW is overigen maar 6% op frambozen dus valt mee. Maar scheelt toch ruim 10,00 euro op 1 batch.

Dit is echt een aanrader!

Beantwoorden
Berichten: 661
(@rrillaerts)
Honorable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

misschien een stomme vraag maar wat is het verschil tussen schnapps en jenever ?

Beantwoorden
Pagina 4 / 12
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?