Ik heb net een fantastische whisky uit het Still Spirits Artisan Malt Whisky gestookt, en het met wat donker Amerikaans eiken afgemaakt. Belangrijkste ingrediënt van het pakket: de gerstemoutstroop, die ik natuurlijk geproefd heb… Mijn vraag: zou ik met deze stroop ook ongeveer dit resultaat hebben? Of moet ik toch echt gemout graan kopen? https://www.koopjesdrogisterij.nl/horizon-gerstemoutstroop-eko-bio-450g-802197.html?gexcl=true&gclid=CjwKCAjwysipBhBXEiwApJOcuxU9A-MM0ZNdRr4J_0oHRFARldCDhmh5Ql46Touvji-xyGv9Pp9j-RoCxrAQAvD_BwE
@Robbert, ja, precies, ik mis nog wat body in het 'midden' van het drankje, zeg maar bosbessen en een minimaal beetje turf... Ik ga sowieso inderdaad die katoenen stop gebruiken, hij moet echt ademen, en toch maar eens wat mout bestellen voor een volgende... En ik kijk bij wijze van experiment eens wat ik met een druppeltje peat aan een bestaande whisky verander... (er staat hier nog wat Jameson, wat af en toe in de keuken gebruikt wordt bij een zalmgerecht;>)
Even benieuwd: je maakt in het filmpje dus een whisky van moutstroop en, met het restdeel van de leeggedestilleerde stroopmash erbij, twee washes van twee soorten gemout graan, wv. één peated mout (dat dioe je niet al meteen bij elkaar?). Voeg je de gedestilleerde stroop hier ook nog bij, of blijven het 2 of 3 verschillende whiskies?
Echt top, zo kunnen werken... maar ik heb voorlopig alleen ruimte voor één 10 liter keteltje, 1 gistvat en 1 kookplaatje...;>) Al moet het daar ook mee kunnen...
Thx voor je reactie, kan ik mee verder!
...en ik zag nog ergens iets over toevoeging van bijvoorbeeld noten of kruiden. Bijzonder...!