Meldingen
Alles wissen

Gerstemoutstroop voor whisky?


Rfpma
Berichten: 14
Topic starter
(@rfpma)
Active Member
Deelgenomen: 10 maanden geleden

Ik heb net een fantastische whisky uit het Still Spirits Artisan Malt Whisky gestookt, en het met wat donker Amerikaans eiken afgemaakt. Belangrijkste ingrediënt van het pakket: de gerstemoutstroop, die ik natuurlijk geproefd heb… Mijn vraag: zou ik met deze stroop ook ongeveer dit resultaat hebben? Of moet ik toch echt gemout graan kopen? https://www.koopjesdrogisterij.nl/horizon-gerstemoutstroop-eko-bio-450g-802197.html?gexcl=true&gclid=CjwKCAjwysipBhBXEiwApJOcuxU9A-MM0ZNdRr4J_0oHRFARldCDhmh5Ql46Touvji-xyGv9Pp9j-RoCxrAQAvD_BwE

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
5 reacties
2 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9961

@rfpma  hier vind he een soortgelijke product en hoe het is verwerkt.

Zeker kun je het gebruiken . Het is wel vele malen duurder dan zelf mout maken  .

Daarnaast het is even als de still spirit malt whisky niet een breed smaak pallet .

Een brede smaak krijg je door combinatie van mout en granen..

 

 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9961

Beantwoorden
Rfpma
Berichten: 14
Topic starter
(@rfpma)
Active Member
Deelgenomen: 10 maanden geleden

@Robbert, ja, precies, ik mis nog wat body in het 'midden' van het drankje, zeg maar bosbessen en een minimaal beetje turf... Ik ga sowieso inderdaad die katoenen stop gebruiken, hij moet echt ademen, en toch maar eens wat mout bestellen voor een volgende... En ik kijk bij wijze van experiment eens wat ik met een druppeltje peat aan een bestaande whisky verander... (er staat hier nog wat Jameson, wat af en toe in de keuken gebruikt wordt bij een zalmgerecht;>)

Even benieuwd: je maakt in het filmpje dus een whisky van moutstroop en, met het restdeel van de leeggedestilleerde stroopmash erbij, twee washes van twee soorten gemout graan, wv. één peated mout (dat dioe je niet al meteen bij elkaar?). Voeg je de gedestilleerde stroop hier ook nog bij, of blijven het 2 of 3 verschillende whiskies?   

Echt top, zo kunnen werken... maar ik heb voorlopig alleen ruimte voor één 10 liter keteltje, 1 gistvat en 1 kookplaatje...;>) Al moet het daar ook mee kunnen... 

Thx voor je reactie, kan ik mee verder! 

Beantwoorden
1 Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9961

@rfpma in het filmpje maakte ik van corn syrup een " bourbon"  . Deze staat nu nog te rijpen. 

De restanten heb ik gebruikt in een granen vergisting voor een sourmash  . Die staat nu inmiddels ook op hout te rijpen. 

Whiskey maken is vrij simpel. Enige is naar smaak een keuze maken van ingrediënten.

Wanneer je  van een Ierse whiskey houd gebruik je een beslag van meerdere granen soorten  . 

De ierse wordt ook meestal 3 maal overgehaald. Bij het stoken. 

Beantwoorden
Rfpma
Berichten: 14
Topic starter
(@rfpma)
Active Member
Deelgenomen: 10 maanden geleden

...en ik zag nog ergens iets over toevoeging van bijvoorbeeld noten of kruiden. Bijzonder...! 

 

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?