Capo70 dan weet je zeker wat je drinkt,sucses.gr.?Chris.V
Krijg net door dat de abrikozenboom vol hangt in Roemenie,dus wat denk je wat ik ga doen binnenkort,lekker op een vuurtje stoken,gr.?Chris.V?
Klinkt goed Chris, ben benieuwd naar het eindresultaat, maar dat zal vast wel goed zitten 😉
CaPo70 als het lukt maar daar ben ik bang voor neem ik wat mee naar NL,hoop doet leven maar ik ken mij zelf en mijn bezoek daar.gr??Chris.V.
Hahaha, ik ken het, geniet, je leeft maar 1 keer !
Hallo iedereen
Ik Heb 50kg peren geperst tot 22 liter perensap , maar er staat enkele cm schuim op het sap moet ik het schuim verwijderen voor ik de gist toevoeg ?
Alvast bedankt 😉
Is het nodig om bij appel, of peren sap pectorale toe te voegen ?
Met wat voor soort gist kan ik het sap het best vergisten ?
iemand een idee?
Beste Govda,
Ik weet niet of je in bezit bent van veel fruit maar wat ik vroeger deed was 25 liter sap naar keuze uit bag-in-box vergisten met:
5 gram gistvoedingzouten;
5 gram citroenzuur of sap van een citroen;
1 theelepel pectinase;
1 zakje prestige champagnegist of Mangrove Jack M02 cider gist.
Vaak kun je in Noord-Holland bij Welkoop sap halen. 5 liter kost 7,50.
Wel een giststarter maken van een glas lauw sap met het gist. Afdekken met krimpfolie en voor drie uur wegzetten. Daarna de hele zaak goed mengen en laten vergisten tussen 15 en 20 graden Celsius.
Ik laat de hele boel drie weken staan voordat ik stook. Gebruik geen suiker; zonde van je eindproduct.
Succes ermee! Tuinboon
hallo allemaal
Vraagje
Is het normaal na het vergisten van 50kg peren 0% alcohol hebt ?