Meldingen
Alles wissen

Gezocht : Eau de Vie recepten

Pagina 2 / 2

Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Capo70 dan weet je zeker wat je drinkt,sucses.gr.?Chris.V

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

Krijg net door dat de abrikozenboom vol hangt in Roemenie,dus wat denk je wat ik ga doen  binnenkort,lekker op een vuurtje stoken,gr.?Chris.V?

 

Beantwoorden
Berichten: 522
Topic starter
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Klinkt goed Chris, ben benieuwd naar het eindresultaat, maar dat zal vast wel goed zitten 😉

 

Beantwoorden
Berichten: 0
(@Anoniem)
Deelgenomen: 1 seconde geleden

CaPo70 als het lukt maar daar ben ik bang voor neem ik wat mee naar NL,hoop doet leven maar ik ken mij zelf en mijn bezoek daar.gr??Chris.V.

 

Beantwoorden
Berichten: 522
Topic starter
(@capo70)
Honorable Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Hahaha, ik ken het, geniet, je leeft maar 1 keer !

 

Beantwoorden
Berichten: 41
(@nathan2020)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Hallo iedereen 

Ik Heb 50kg peren geperst tot 22 liter perensap , maar er staat enkele cm schuim op het sap moet ik het schuim verwijderen voor ik de gist toevoeg ? 

 

Alvast bedankt 😉 

Beantwoorden
5 Reacties
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1835

@nathan2020, ik denk het niet als je gistemmer maar groot genoeg is. Wat is je SG en ph?

Beantwoorden
(@nathan2020)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 41

@rumo mijn sg is 1055 ph weet ik niet heb geen meter 

 

Beantwoorden
Catnip
(@catnip)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 336

@nathan2020 Als ik appels met peren vergelijk dan zou ik het verwijderen. Het ruikt vaak niet lekker en ik geloof dat het schuim van de schil komt. (Ik kreeg het namelijk niet van geschilde appels) .Op die schil zit natuurlijk vervuiling wat je niet in je drankje wil. Schuim zorgt wel tijdens het persen voor een mooie barriere tegen vuil, zuurstof en  vliegjes.

groeten Catnip

Beantwoorden
(@nathan2020)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 41

@catnip De laatste 10 kg heb ik met een sapcentrifuge gedaan vandaar komt het schuim, de eerste 40 heb ik met een pers gedaan toen geen schuim

Beantwoorden
Catnip
(@catnip)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Reputable Member
Berichten: 336

@nathan2020 Exact, dan weet je het antwoord. Handig zo’n centrifuge, maar de opbrengst is zo laag. Of heb ik dat alleen? Laatst appels ingevroren en toen geperst. Zo droog als een biscuitje. (Idee van Luc Volders , wijnblog)

Beantwoorden
Berichten: 41
(@nathan2020)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Is het nodig om bij appel, of peren sap pectorale toe te voegen ? 

Met wat voor soort gist kan ik het sap het best vergisten ? 

iemand een idee? 

 

Beantwoorden
5 Reacties
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@nathan2020 als het is voor een gedestilleerd product kun je appel of peer even kook erover dat is voldoende . 

Fermentis hg 1 , fermenting cider , Mangrove jack cider zijn goede gist opties. 

Beantwoorden
(@nathan2020)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 41

@robbert Hey Robert pectolase moet je dat niet toedienen aan het sap voor het vergisten ? 

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@nathan2020 wanneer je product gaat destileren kun je gewoon de kook erover . Ook dan heb je meer sap vorming , minder pectine zweem en ook  gaat het enzym kapot waardoor  methyl niet wordt aangemaakt .

Je kunt kiezen voor toevoegen pectolase  of even  koken.

Voordeel van koken is dat je meer aroma overhoud .

 

 

 

Beantwoorden
(@nathan2020)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 41

@robbert dus als ik het goed  begrijp moet ik 25L sap eerst aan de kook brengen(in plaats van pectolase) voor ik de gist toevoeg ?

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@nathan2020 vrucht , sap of concentraat even kook erover  Inderdaad .

Beantwoorden
Berichten: 52
(@tuinboon)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Beste Govda,

Ik weet niet of je in bezit bent van veel fruit  maar wat ik vroeger deed was 25 liter sap naar keuze uit bag-in-box vergisten met:

5 gram gistvoedingzouten;

5 gram citroenzuur of sap van een citroen;

1 theelepel pectinase;

1 zakje prestige champagnegist of Mangrove Jack M02 cider gist.

Vaak kun je in Noord-Holland bij Welkoop sap halen. 5 liter kost 7,50.

Wel een giststarter maken van een glas lauw sap met het gist. Afdekken met krimpfolie en voor drie uur wegzetten. Daarna de hele zaak goed mengen en laten vergisten tussen 15 en 20 graden Celsius. 

Ik laat de hele boel drie weken staan voordat ik stook. Gebruik geen suiker; zonde van je eindproduct. 

Succes ermee! Tuinboon

Beantwoorden
2 Reacties
munckerik
(@munckerik)
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Lid
Berichten: 5137

@tuinboon Govda is ook lang niet meer actief op het forum dus verwacht geen reactie

Beantwoorden
(@tuinboon)
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Trusted Member
Berichten: 52

@munckerik

Nu zie ik het! Jammer. Ik weet nog dat ik ook moeite had met de juiste verhoudingen te vinden bij het maken van eau de vie. Nu staat het voor de liefhebber in ieder geval zwart op wit, haha.

Ik heb overigens al vier jaar een moestuin. Ik begon met zeer kleine bessenstruiken, die nu tot prachtige struiken zijn uitgegroeid. De struik levert tot wel 3 kg per struik per jaar. Hetzelfde geldt voor de aalbes en zwarte bes. Vorig jaar een pondje gemengd zwartebes/aalbes op 80% pure appel/peer stook laten trekken. Daarna zeer zacht overgehaald en het resultaat wat fantastisch. De bessenaroma's knallen eruit en op de achtergrond vind je tonen van appel en peer. Hetzelfde ga ik dit jaar met rode en gele frambozen doen

 

Beantwoorden
Berichten: 41
(@nathan2020)
Eminent Member
Deelgenomen: 4 jaar geleden

hallo allemaal 

Vraagje 

Is het normaal na het vergisten van 50kg peren 0% alcohol hebt ? 

Beantwoorden
4 Reacties
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1835

@nathan2020, als je iets vergist wat dan ook zal je altijd alcohol over houden(hoeveel dan ook). Anders is het weken in plaats van vergisten.

Beantwoorden
Robbert
(@robbert)
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Illustrious Member
Berichten: 9954

@nathan2020. Gemid bevat een peer 8- 14% suikers .  Vergisten zet suikers om in alcohol . 

Dus er is geen gisting geweest of er is wat fout in meten . 

Beantwoorden
 RuMo
(@rumo)
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Noble Member
Berichten: 1835

@robbert dank je, mijn antwoord was wat kort door de bocht. Was eigenlijk alleen voor de LOL 😉

Beantwoorden
(@nathan2020)
Deelgenomen: 4 jaar geleden

Eminent Member
Berichten: 41

@robbert men meter niet goed afgelezen was 9%. oeps

Beantwoorden
Pagina 2 / 2
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?