Meldingen
Alles wissen

Gin basket met copper dome


Berichten: 196
Topic starter
(@sirolf)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

IK heb nog Prestige Turbo Pure 48 uur gist liggen en vroeg mij af of het een goed idee is dit via mijn copper dome te distilleren. Ik heb (nog) geen reflux-kolom en wil die ook (nog) niet aanschaffen.

Ik zou 25l stookwijn (op basis van suiker) willen maken en die dan door mijn copper dome met een stripping run naar ca. 10l willen brengen. Hierna zou ik daarmee een spirit run willen doen met de gin basket onder de copper dome. Is dit realistisch of tijdsverspilling?

Misschien ook een onnozel idee maar als ik bij de stripping run raschigringen in de gin basket steek, krijg je dan een klein reflux-effect of is dat niet meetbaar?

Moest iemand die het zo al gedaan heeft nog tips hebben zijn deze zeker welkom!

Beantwoorden
7 reacties
munckerik
Berichten: 5137
(@munckerik)
Lid
Deelgenomen: 8 jaar geleden

Suikerwash moet je niet met een copper dome distilleren. Met raschigringen krijg je niet echt een reflux, je koelt ook niet in die kolom.

Beantwoorden
Berichten: 196
Topic starter
(@sirolf)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Wat ik al vreesde ...

Beantwoorden
dumo
Berichten: 1210
 dumo
(@dumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

hoy,

In den beginne maakte ik neutrale alcohol, met mijn koperen ketelke van 12 liter met de bijhorende kolom erop.

Ik vulde de kolom helemaal met de rachiringen ( porseleinen) die ik mee gekocht had d'er gaan er wel veel in.

Ik haalde toen 80 - 82 % alc gehalte ik weet wel niet meer of het in 1 of 2 stookbeurten was.

Beantwoorden
Berichten: 93
(@stattler)
Trusted Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Niet mee eens, sorry. Zijn doel is niet om zuivere neutrale alcohol te maken, maar een gin. Dan kan je perfect een suikerwash in je alambiek/potstill stoken, om erna te herstoken tot een gin. Je zal niet de sterkst mogelijke alcohol hebben, maar dat is niet altijd nodig. Bijna alle moonshine zijn sugarwashes met mais of fruit bij. En die worden toch altijd in potstills gestookt?

Beantwoorden
Berichten: 196
Topic starter
(@sirolf)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Ondertussen gin gemaakt van 46%. Uiteindelijk had ik 7l.
Na de stripping zat er nog suikersmaak in, ik kwam op iets van 70% en ik bleef redelijk lang boven de 80% (ik heb enkel een refractometer). Na de 2de run met kruiden in de gin basket kreeg ik een hele lekkere gin zonder enige suikersmaak. Voor mij een succes!

Beantwoorden
Berichten: 9
(@richart)
Active Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Goedendag,

Als ik het goed begrijp kan ik ook gin maken van sugarwashes in de t 500 en dan 2x stoken met kruiden en later verdunnen met water tot de juiste alcohol percentage . of gaat dat te snel. 

Beantwoorden
Berichten: 196
Topic starter
(@sirolf)
Estimable Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Enkel de 2de maal met kruiden en natuurlijk eerst een vergisting van de suikerwash. Als je nu start heb je na 2 weken gin.
Ik vind de kruidenmixen van stillspirits wel lekker.

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?