Meldingen
Alles wissen

Hoeveel Still Spirits Essence moet er in de vaten?


BritsExpatBrewer
Berichten: 6
Topic starter
(@britsexpatbrewer)
Active Member
Deelgenomen: 1 jaar geleden

Ik heb net een nieuw vat van 15 liter besteld om een deel van mijn alcohol op lange termijn te bewaren, en ik ben benieuwd hoeveel Still Spirits-essence ik moet toevoegen als het product in vaten gaat.

Moet ik dezelfde hoeveelheid Still Spirits essence toevoegen aan alcohol die in vaten wordt opgeslagen als aan dezelfde hoeveelheid die in flessen wordt opgeslagen? Of heeft het feit dat het in vaten wordt opgeslagen invloed op de hoeveelheid essence die moet worden toegevoegd (minder)?

Beantwoorden
Onderwerp trefwoorden
2 reacties
1 Beantwoorden
Stookforum
Admin
(@stookforum)
Deelgenomen: 7 jaren geleden

Illustrious Member
Berichten: 6700

@britsexpatbrewer in feite hoeft met essence gemaakte drank niet in het vat. Doe je dat toch, dan zou ik een stuk minder essence gebruiken, zeker bij een nieiw vat. Aangezien daar zeer veel smaak vandaan komt. Ik zou het vat liever gebruiken hoor het rijpen van met granen gemaakte whisky, of brandy etc.

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 8683
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 5 jaren geleden

Een vat gebruik je voor rijping en smaak vorming . 

Voor alcoholet essance is dat niet noodzakelijk .

Ook voor het vat zelf is het beter om een ambachtelijke drank eron op te slaan i.p.v. iets bestaande uit aftreksel als  smaak , geur en kleurstoffen .

( Zet een vat niet in te droge ruimte en nooit te warm .het beste is een vat te lageren bij een luchtvochtigheid van 70 tot 75% .

De temperatuur zou rond 11 -12 gr optimaal zijn . wanneer je whiskey o.i.d. opslaat mag het iets hoger maar probeer niet te warm te laten worden .

Max 17 gr . ( zeker voor wijnen . boven 17 gr gaat deze verzuren . )

 

 

Beantwoorden
Deel:

©2022 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?