Meldingen
Alles wissen

Jenever / Sake maken


Berichten: 2
 RonB
Topic starter
(@ronb)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Dag allen

Ik ben nieuw op dit forum, en hopelijk ben ik hier op dit forum op de juiste plaats om een antwoord te krijgen. Na het meermaals maken van limoncello  zou ik nu eens een andere drank willen maken. Hierbij kwam mijn interesse uit op Jenever en Saké.

Het is niet mijn bedoeling om hierbij volledig de alcohol zelf ook te stoken, maar dus eerder de beginnersversie ervan. Vodka/alcohol/... mengen/opwarmen/afhevelen/filteren/... om zo tot een zelf gemaakte drank te komen. 

 

Wie kan mij de nodige tips geven? 

Alvast bedankt! 

Beantwoorden
7 reacties
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Even bij bijv stookwinkel Deventer jenever essence bestellen .
Kun je door alcohol roeren en krijg je iets wat op jenever lijkt .
Voor sake zal ook wel een essence zijn .
Maar sake wordt wel gemaakt op rijst alcohol .

Beantwoorden
Berichten: 2
 RonB
Topic starter
(@ronb)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden

Merci voor het snelle antwoord.

Al zou ik er net iets meer werk in willen steken, of bestaat er geen tussenmogelijkheid tussen het "echt volledig maken" en "twee dingen mengen"? 

Beantwoorden
Alchemist
Berichten: 3166
(@alchemist)
Famed Member
Deelgenomen: 5 jaar geleden

Saké geen idee, zoals Robbert al aangaf is dat op rijst gebaseerd.

 

Jenever achtig iets kan door het macereren van het volgende.

 

Hoeveelheden gaan uit per liter, 1,5 – 4,5 gram Gekneusde Jeneverbessen, 0,1 gram Kruidnagel Bloem, 0,1 gram Peen Zaad

Beantwoorden
Robbert
Berichten: 9951
(@robbert)
Illustrious Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

Je kunt inderdaad macereren en percoleren .
Daarna filteren .
Is wel beter dan mengen en roeren maar het blijft een benadering .

Beantwoorden
Berichten: 97
(@suzevoke)
Trusted Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Al eens gedacht aan een smartstill? (zie elders op het forum).  Ben ik ook mee begonnen.  Ideaal als beginner en gebruik ik nog steeds om jenever e.d. te maken.

Beantwoorden
Berichten: 1831
 RuMo
(@rumo)
Noble Member
Deelgenomen: 7 jaar geleden

Sake wordt niet gedisteleerd, dus dat  scheeld ook een hoop werk. Het is meer een rijstwijn. 

Beantwoorden
Berichten: 1677
(@wiliam)
Noble Member
Deelgenomen: 6 jaar geleden

En hier de "beste" gist voor de beginner.

Vloeibare gist WLP705 Sake - White Labs - PurePitch™ (unibrew-nederland.nl)

(Ja ben weer bezig met Gisten zoeken en bestuderen/opslaan.)

Beantwoorden
Deel:

©2024 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?